Säsongens första träningsmatch!

På lördag 14.00 är det dags för säsongens första träningsmatch då Elitserienykomlingen IK Tellus kommer på besök.

Det är ett Tellus som kämpar på Zinkensdamm då man står utan omklädningsrum, det berättar sportchefen Patrik Järmens för Bandypuls.se.
– Vi blev lovade samma förutsättningar som Hammarby. Det handlar inte om att de ska få det sämre utan att vi ska få samma.

Föregående säsonger har Tellus haft ett litet omklädningsrum på Zinkensdamm som nu Hammarbys damlag tagit över, eftersom Tellus blev lovade baracker som omklädningsrum. Dessa baracker har dock inte kommit på plats ännu och just nu är det 15 oktober som Stockholms Stad satt som inflyttning.

Tellus slutade tvåa i Allsvenskan Norra efter Ljusdals BK och i kvalspelet slutade man trea i sin grupp bakom Kalix Bandy och GripenTrollhättan. Men en chans dök upp när IFK Kungälv nekats elitlicens och tvångsdegraderades till Allsvenskan. Frågan kom då till Tellus som slutade som kvalets bästa trea och efter ett styrelsemöte stod det klart att klubben beslutat att spela i Elitserien 2016/2017.
Undertecknad ringde upp Aksel Ekblom, som lämnat Grönvitt för just Tellus.

 

Hur känns det att möta VSK direkt i nygamla klubben Tellus?
– Det ska bli kul att få träffa grabbarna, det är nog det jag ser fram emot mest. Sen ska det bli intressant för oss som lag att ställas för den här utmaningen. Vi har tre rinkpass i benen så det här är första gången på stor is, första matchen för säsongen och vi möter svenska mästarna.

Hur kommer ni tar er an matchen?
– Det kommer bli tufft, helt klart. Vi ska försöka göra bra grejer, sen hur långt det räcker är en annan sak. Vi ska börja bygga på något som vi kan tro på under säsongen som kommer. Det känns dumt och onödigt att prata resultat i det här läget, det är en träningsmatch det handlar om.

För nästan exakt tre år sedan blev du klar för VSK Bandy, nu är du tillbaka i Tellus. Varför valde du att gå tillbaka dit?
– Jag pratade med flera olika klubbar faktiskt, Hammarby, Kungälv, Gripen, Sirius och så Tellus då. Dels lockar Stockholm och det är många sköna snubbar i laget. Det blev en bra helhet med jobb och allt runt omkring, att bo på Söder är kul. Sen spelar såklart speltiden roll och det blir ganska skönt att starta om, en så kallad ny utmaning.

I veckan skrev Bandypuls.se om er situation gällande saknaden av omklädningsrum, det känns som att det är lite kaos hos er. Hur uppelver du det?
– Det är kaos liksom, men det är som vanligt i Tellus skulle jag säga. Skulle vi fokusera på det skulle inte Tellus ens spela i division 1. Man får vända saker till något positivt och gilla läget, det är VSK rätt bra på. Nu har vi inget omklädningsrum, då är det så. Det är lite av Tellus signum, man vänder på varenda krona.

Det är en bit kvar tills säsongen drar igång men Tellus står inför sin första Elitseriesäsong, hur ser du på era chanser mot de övriga lagen?
– Det kommer bli tufft. Nu är det så pass tidigt på säsongen så det är viktigt att vi hittar någon gemensam knutpunkt som vi tror på. Vi har ändå duktiga spelare och föreningen har gjort det bra, sen hur långt det räcker hänger mycket på hur vi får ihop det. Vi får gå in med ödmjukhet i högsta hugg, viljan att lära och ha skoj.

Hur ser du själv på din egen utveckling?
– Jag spelade i Tellus innan jag gick till VSK, men jag kommer tillbaka med en helt annan rutin och ska försöka ta med den på något sätt. Bara det är lärorikt men också ganska svårt. Jag kommer försöka bli en ännu bättre bandyspelare och ta med mig saker från VSK som föreningen och spelarna gör jävligt bra, till exempel som att gilla läget.

Ekblom_555
Aksel Ekblom möter nu sina gamla lagkamrater i Grönvitt

 

 

VSK Bandy ställer upp med följande trupp:
#30 Filip Mörkdal
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#7 Jacob Bucht, #90 Janne Rintala
#8 Tobias Holmberg, #10 Ted Bergström, #6 Simon Jansson

Bänken:
#5 Magnus Joneby, #9 Jonas Nilsson, #27 Mikael Olsson, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J)

Till andra halvlek kommer följande spelare att hoppa in:
#13 Andreas Bergwall, #16 Rasmus Sjöström (J), #23 Jesper Norrman

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555