”Sätter varandra i bra situationer” | Michael Carlsson inför Bollnäs GIF i Svenska Cupen

Västerås SK är obesegrade i Svenska Cupen och imorgon kommer Bollnäs GIF på besök. – Vi vet att vi har nån nivå till i oss, säger Michael Carlsson inför matchen.

Tre matcher in i Svenska Cupen och Grönvitt står på två segrar och en oavgjord med 19 gjorda mål framåt och åtta insläppta.

– Jag tycker att vi har börjat helt OK, vi har saker att jobba på men vi är redan på en bra nivå.

Det har skett några rotationer på positioner inom laget och dessutom ett gäng nya spelare in utifrån. Med tre matcher i ryggen tycker Carlsson att även det nya funkar bra.

– Alla har kommit in bra i sina nya roller och jag tycker framförallt att vi spelar bra tillsammans och det är det som är det viktiga i ett lagspel. Vi hittar varann på banan och vi tänker likadant och sätter varandra i bra situationer. På det stora hela ser det bra ut, samtidigt som det finns saker att jobba med naturligtvis. Det är bara kul att det är så, att vi vet att vi har nån nivå till i oss.

På torsdagskvällen kommer Bollnäs GIF till Västerås, ett lag som stärkt upp med flertalet nyförvärv inför säsongen.

– Kul att spela mot Bollnäs, de satsar och har bra spelare. ”EP” är en som vi behöver hålla koll på men de har fler spelare som är bra. Det brukar bli bra matcher mellan oss och Bollnäs, det ska vi se till att det blir på torsdag också.

Alla spelare i truppen är hela och friska, förutom Pontus Vilén som fortsätter sin rehabilitering.

– Han kämpar på med sin rehab och det går sakta men säkert framåt. När det är en såhär lång skadeperiod så är det klart att man kommer in i dippar emellanåt, det gäller att jobba sig ur dessa. Pontus är positiv och vet att det gäller att göra rehab-jobbet och komma stark ur det. Vi får se framåt årsskiftet om han är på is då, det är det vi siktar på.

Svenska Cupen | Gruppspel
Västerås SK – Bollnäs GIF
Tisdag 21 september, 19.00
ABB Arena Syd

Följ matchen på Profixio >>>
Se matchen på VLT >>>
Se matchen på Bandypuls >>>
Se matchen på Expressen >>>

Svenska Cupen presenteras av Hedins VVS.

Text: Dan Kiwii Persson