”Se till att det vickar över till vår fördel” | Michael Carlsson inför kvartsfinal 4:5

Herrlaget har matchboll när kvartsfinalserien vänder till Vetlanda för sista gången. – Vi har ett hårt jobb kvar att göra, säger Michael Carlsson inför matchen.

Det blev en Sudden death-seger i kvartsfinal 3:5 när Martin Landström prickade bortre krysset.

– Det är starkt att göra ett sånt mål i ett så viktigt skede. Viktor (Spångberg) till Martin och han går igenom och sätter upp den i krysset. Ett riktigt klassmål i ett sånt viktigt skede, det visar vad laget är gjort av. En väldigt skön seger naturligtvis.

Det har varit tre tuffa och jämna matcher hittills i kvartsfinalserien, något Carlsson tror fortsätter under morgondagen.

– Det kommer säkert bli en liknande matchbild som tidigare och det kommer att vara detaljer och specifika situationer som avgör. För oss gäller det att vi är noggranna över 90 minuter och varenda centimeter på banan. Vi ska komma ner och spela vårt spel så mycket vi kan och utnyttja de ytor som vi vill komma åt, och försöka göra det på ett så bra sätt som möjligt. Vi ska lägga ner ett hårt jobb för den matchplan vi har och se till att det vickar över till vår fördel.

På måndagskvällen väntar kvartsfinal 4:5, där VSK har matchboll och kan säkra en semifinalplats.

– Det är skönt läge att ha. Det är ett hårt jobb som har tagit oss fram till matchboll och vi har ett hårt jobb kvar att göra. Det är nu det ska avgöras och jag tycker att vi har jobbat på bra för att ha satt oss i den här situationen.

Förväntar du dig något annat från Vetlanda imorgon?
– Vi är beredda på allting egentligen, men jag tror att Vetlanda kommer att spela på ett liknande sätt som de gjort under de tre första matcherna där det inte har varit någon större skillnad i deras spel. Jag räknar med att de har varit nöjda med det de presterat hittills, och att det blir en liknande matchplan från Vetlanda.

E L I T S E R I E N | Kvartsfinal 4:5
Vetlanda BK – Västerås SK
Måndag 27 februari, 19:00
Hydro Arena Vetlanda

Följ matchen på Elitrapport >>>
Se matchen på Elitserien Live >>>

Text: Dan Kiwii Persson