Seger för VSK och 2-1 i kvartsfinalserien!

VSK vann den tredje kvartsfinalen med 8-3 (3-3) efter en väldigt bra andrahalvlek. Comebackande Ted Bergström stod för tre mål och Jonas Nilsson tangerade Michael Carlssons totala målrekord under en och samma säsong.

VSK öppnade målskyttet redan i den 2:a minuten när en först misslyckad hörnvariant vände till en lyckad och Johan Esplund sköt in 1-0. I den 9:e minuten startade Andreas Bergwall ett VSK-anfall snabbt när han kastade upp bollen till Jonas Nilsson som trampade fart på offensiv planhalva och ser ut att förlora bollen i straffområdet, då dyker comebackande Ted Bergström upp och skjuter in bollen ur nästan ingen vinkel alls. I den 15:e minuten föll Bollnäs Samuli Koivuniemi till isen och slog i huvudet, efter några minuter rullades han ut på bår med befarad hjärnskakning.  Bollnäs reducering kom på hörna genom Andreas Westh i den 23:e minuten. Ett misstag långt ned på egen planhalva gjorde att Daniel Berlin kom fri mot Andreas Bergwall och kunde lägga in bollen. VSK begärde timeout i den 33:e minuten. I den 38:e minuten återtog VSK ledningen när Tobias Holmberg spelade fram till Mikael Olsson som satte bollen högt vid den bortre stolpen. Bollnäs kunde kvittera innan halvtidsvilan, det på en straffvariant där Andreas Westh petade bollen till Per Hellmyrs som kunde lägga in bollen bakom Bergwall.
Halvtidsresultat: 3-3

I den 65:e minuten var Stefan Edberg med högt upp i ett anfall, fick bollen utanför straffområdet och sköt in 4-3 efter isen. 5-3 kom i den 69:e minuten efter att Janne Rintala trampat igång mitt på planen, spelat ut till Oscar Gröhn som gick runt på vänsterkanten och spelade in till en fristående Ted Bergström som enkelt kunde göra mål. 6-3 sköt Patrik Sjöström in på straff. I den 81:a minuten letade Ted Bergström någon att passa, så han drog på ett avslut som letade sig in i krysset, Teds tredje mål för kvällen. Jesper Norrman tappade först bollen men vann tillbaka den ute vid den högra sargen, passade Max Mårtensson som tog sig in i straffområdet där han vände om och med ryggen mot mål passade till Jonas Nilsson som sköt in bollen mellan benen på Aihonen. Detta var Jonas 55:e mål för säsongen vilket gör att han tangerar Michael Carlssons totala målrekord under en och samma säsong.
Slutresultat: 8-3

TedBergström1

Ted Bergström

Mål för Västerås SK
Ted Bergström 3 mål
Jonas Nilsson 1 mål
Stefan Edberg 1 mål
Patrik Sjöström 1 mål
Johan Esplund 1 mål
Mikael Olsson 1 mål

Assist för Västerås SK
Oscar Gröhn 2 assist
Anders Bruun 1 assist
Magnus Joneby 1 assist
Max Mårtensson 1 assist
Tobias Holmberg 1 assist

Mål för Bollnäs
Per Hellmyrs 1 mål
Andreas Westh 1 mål
Daniel Berlin 1 mål

Assist för Bollnäs
Per Hellmyrs 1 assist
Andreas Westh 1 assist

Hörnor
Västerås SK 8
Bollnäs 5

Utvisningar
Västerås SK: 3×10
Bollnäs: 4×10

Publik
2227

Matchens lirare
Ted Bergström

50/50-lotteri
Vinstnr: 10 991
Vinstsumma: 12 830:-

Kvartsfinal 4 spelas nu på lördag på Sävstaås i Bollnäs.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555