Selbekk ny lagkapten i damlaget | ”Är fortfarande mig själv”

Säsongens första match väntar och tränarduon i damlaget har utsett Charlotte Selbekk till lagkapten. – För mig betyder det här väldigt mycket och det är också ett ansvar som jag är beredd att ta, säger Charlotte Selbekk.

Tidigare var storstjärnan Malin Persson lagkapten, när hon nu har beslutat att ta ett sabbatsår har tränarduon Olle Wiberg och Hans Hedin utsett en ny lagkapten. Charlotte Selbekk.

– Vi tycker att Charlotte står mycket för det vi förväntar oss av en lagkapten, precis som Malin tidigare. En pådrivare som inte är rädd, som står upp för VSK i alla lägen och som dessutom är en viktig spelare för oss, säger Olle Wiberg.

Charlotte Selbekk berättar själv om känslan att ta över kaptensbindeln.

– För mig betyder det här väldigt mycket och det är också ett ansvar som jag är beredd att ta. Man blir ännu tydligare en förebild utåt sett och det måste man ta på allvar, på planen kommer jag vara samma spelare som innan.

– Jag har tittat en del på ”Mange” (Magnus Joneby) och tycker om det han gör på och utanför planen i herrlaget.

Selbekk har tidigare varit assisterande lagkapten och har vid ett fåtal tillfällen dragit på sig kaptensbindeln när Malin Persson varit borta.

– Vi har haft en väldigt bra lagkapten i Malin och nu när hon valde att vila sin bandykarriär så blev det läge att utse en ny lagkapten. Jag har en ganska stark röst i omklädningsrummet och bara för att jag får bindeln så kommer jag inte förändras, jag är fortfarande mig själv.

Malin Kuul är ny assisterande lagkapten. Olle Wiberg igen.

– “Kulan” är en trotjänare och en rutinerad spelare med otroligt mycket kompetens. Hon är en VSK:are ut i fingerspetsarna och har spelat här sedan barnsben. Hon känner själv att hon vill fokusera på sitt eget spel och känner att en assisterande lagkaptensroll passar henne bra.

– Det känns väldigt bra med ”Kulan”, hon är lite av damlagets ”Mange” sett till att hon bara har representerat VSK och i sättet hon är. Hon har en bra position i gruppen och det känns tryggt att vi två kan samarbeta både på men kanske främst utanför planen, säger Charlotte Selbekk.

Charlotte Selbekk går nu in i sin sjätte säsong som VSK:are och berättar om vad det är som gjort att hon stannat i Västerås.

– Det är helhetsbilden både i VSK och Västerås som stad. Det är lätt att säga att man har plugg här, men det är också något man valt då man vill vara här. I laget känns det väldigt bra och det har det gjort i alla år. Vi har presterat bra tidigare och nu är vi ännu hungrigare att prestera efter förra säsongen.

Se lördagens match på plats

SVENSKA CUPEN | Gruppspel
Västerås SK – Skirö AIK
Lördag 18/9, 15:00
Fri entré, bokning av plats krävs. Klicka här för att boka din plats >>>

Foto: Stefan Borg