VSK har kopplat greppet om semifinalserien!

Västerås SK har kopplat greppet om semifinalserien efter 2-7 vinsten borta mot Villa Lidköping och leder nu med 2-0 i matcher. Tredje semifinalen spelas hemma i Västerås nu på onsdag!

Den första halvleken började inte i samma höga tempo som i den första semifinalen, men man märkte direkt att det var semifinalkänsla på isen. Roland Fager tillät väldigt mycket i den första halvleken och den första utvisningen kom inte för än i slutet av halvleken. Det var VSK som tog ledningen i den 7:e minuten efter att Johan Esplund vunnit boll på offensiv planhalva, spelat till Tobias Holmberg som hittade ut till Ted Bergström som kunde dra på ett dragskott och se bollen gå in i mål. Jonas Nilsson utökade VSKs ledning efter 20 minuter efter en väldigt fin passning från Johan Esplund. Drygt tre minuter senare kom Villa Lidköpings första mål när Jesper Eriksson lyfte in bollen i straffområdet och David Karlsson kunde slå in bollen med en hand. I slutet av halvleken blev det två utvisningar för VSK när Anders Bruun först stoppade en Villa Lidköpings kontring för tufft och sedan när Johan Esplund slog bort bollen efter avblåsning.
Halvtidsresultat: 1-2

Drygt tio minuter in i den andra halvleken hittade Johan Esplund Oscar Gröhn med en diagonalboll, Oscar Gröhn som kom med hög fart sprätte upp bollen bakom David Borvall i Villa Lidköpingsmålet. Efter 62 minuter reducerade Martin Johansson på hörna för Villa Lidköping. Tre minuter senare hamnade bollen hos en stillastående Jonas Nilsson efter en retur som mitt i straffområdet sköt in 2-4 för VSK. I den 70:e minuten höll bollen på att rinna ut till hörna för VSK men Jesper Norrman spelade in bollen genom straffområdet till Ted Bergström som med sin backhand kunde göra sitt andra mål ikväll. I den 71:a minuten begärde Villa Lidköping timeout. I den 74:e minuten fick vi se ett fint bandymål när det blev klapp-klapp-spel på Villa Lidköpings planhalva och där Johan Esplund sedan pricksköt 2-6 för Grönvitt, assisterad av Ted Bergström. Jonas Nilsson satte 2-7 i krysset på hörna i den 80:e minuten.
Slutresultat: 2-7

JonasNilsson1

Jonas Nilsson

Mål för Västerås SK
Jonas Nilsson 3 mål
Ted Bergström 2 mål
Oscar Gröhn 1 mål
Johan Esplund 1 mål

Assist för Västerås SK
Johan Esplund 2 assist
Tobias Holmberg 1 assist
Jesper Norrman 1 assist
Ted Bergström 1 assist

Mål för Villa Lidköping
David Karlsson 1 mål
Martin Johansson 1 mål

Assist för Villa Lidköping
Jesper Eriksson 1 assist
Daniel Andersson 1 assist

Hörnor
Villa Lidköping 8
Västerås SK 9

Utvisningar
Villa Lidköping: 1×10
Västerås SK: 1×10, 1×5

Publik
4334

Matchens lirare
Johan Esplund

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555