Semifinaldags i Svenska Cupen – Västerås SK mot Skirö AIK

Västerås SK vann grupp B med två måls marginal, nu väntar slutspel i Sandviken. – Alltid kul att gå segrande ur en grupp, säger assisterande tränaren Emma Hansson.

Gruppspelet i Svenska Cupen är färdigspelat. Efter stor dramatik står det klart att Västerås SK slutar på förstaplats i grupp B, före AIK med endast två måls marginal.

– Vi kände oss rätt bekväma oavsett utgång i gruppen, men det är klart att det alltid är kul att gå segrande ur en grupp.

De två sista matcherna i gruppen blev väldigt avgörande. VSK vann över Sunvära med 24-0 och AIK vann mot samma motstånd under söndagen med 18-1.

– Vi sätter varandra i bra lägen och har flera jättefina spel under matchen, och när man väl lyckas med det så är det klart att man ska gå för mål. Inför matchen så hade vi inte pratat om att vi behövde göra mycket mål, utan vi ville spela en bra bandy och ha kul, sen skulle målen få komma. Så blev det också.

Hur skulle du summera ert gruppspel?
–`Det har handlat mycket om att hitta varandra och hitta det spel vi vill spela. Vi har gjort väldigt många bra grejer och haft bra diskussion efter matcherna, där vi diskuterat det vi gör och kommer fram med nya bra tankar och idéer. Som helhet är vi nöjda med gruppspelet.

I grupp A segrade Villa Lidköping med Skirö AIK som tvåa, därmed möter Västerås SK just Skirö AIK i semifinal kommande slutspelshelg i Sandviken. I den andra semifinalen ställs Villa Lidköping mot AIK.

– Det ska bli jättekul att få spela i Sandviken, och kul att få åka iväg med hela laget och få ihop gruppen ännu mer. Skirö verkar ha gjort ett väldigt bra gruppspel där de slog ut Sandviken i och med att de vann den matchen. Det känns som ett spännande motstånd och ett lag som har flera duktiga spelare, där man dessutom fått hem Emma Nilsson som bidrar med erfarenhet efter sin tid i AIK.

SLUTSPELSHELG I SANDVIKEN
Lördag 15 oktober
Semifinal 1 | Villa Lidköping – AIK | 14:30
Semifinal 2 | Västerås SK – Skirö AIK | 17:00

Söndag 16 oktober
Bronsmatch | Förlorade semifinal 1 – förlorare semifinal 2 | 11:00
Final | Vinnare semifinal 1 – vinnare semifinal 2 | 14:00

Text: Dan Kiwii Persson