”Seriens två bästa lag” – Lagkapten Charlotte Selbekk inför SM-finalen

Damlaget laddar för fullt inför fredagens SM-final på Studenternas mot Villa Lidköping. – Det finns inga lag som har så bra ramsor som VSK har när de drar igång, säger Charlotte Selbekk.

För Charlotte Selbekks del väntar den åttonde SM-finalen totalt, den femte i VSK. Detta under endast tio år i svensk bandy.

– Jag hoppas att jag kan bidra med finalrutin även fast vi har gott om det i laget. Det ska bara bli kul att spela final igen, det första jag tänker på är att det är dags för vinst igen.

Senaste finalen inför publik för VSK:s del var finalen 2019, där VSK vann 4-3 efter en upphämtning i slutminuterna och ett avgörande på straffar.

– Den finalen 2019, det var något extra. Då som nu var det dubbelfinal, och rent spelmässigt var det inte den bästa finalen eftersom det var så varmt. Men publikmässigt kunde det inte bli bättre. Vi kvitterade sent och tog det till straffar, det var en väldigt häftig upplevelse att få spela inför så mycket folk och att få avgöra på straffar. En mäktig upplevelse.

På fredag står Villa Lidköping, seriesegrarna, på andra sidan.

– Villa vann serien, Svenska Cupen och var favorittippade inför säsongen. Det är rättvist att de är där, sen är det minst lika rättvist att vi är där. Det är seriens två bästa lag som möts.

Vad kommer publikstödet att betyda på fredag?
– Det skulle betyda väldigt mycket om folk tar sig till Uppsala. Vi minns ju 2019, då var det verkligen publikens om gjorde att vi orkade ikapp. En storpublik betyder väldigt mycket för oss, som vanligtvis inte har så mycket publik på våra matcher. Vi hoppas att så många västeråsare som möjligt tar sig till Studenternas.

Vad vill du se och höra från läktarna?
– Jag vill se massa grönvitt och höra många ramsor som dras igång. Det finns inga lag som har så bra ramsor som VSK har när de drar igång.

SM-FINAL | Dam
Villa Lidköping – VSK Bandy Dam
Fredag 17 mars 19:00
Studenternas IP

Läs mer hur du bokar biljetter och bussplats här >>>

Text: Dan Kiwii Persson