Simon Folkesson är laddad inför Familjefesten och seriefinalen!

På söndag är det som ni alla vet ett hett möte i ABB Arena Syd när Sandvikens AIK kommer på besök. Båda lagen är obesegrade inför mötet och ligger i topp av Elitserien. VSK:s nyförvärv inför säsongen, Simon Folkesson, är väldigt taggad och ser fram emot mötet. – Jag är jäkligt revanschsugen, jag spelade min första match för VSK mot Sandviken på försäsongen där vi förlorade.

SimonFolkesson1

Simon Folkesson

Det väntar alltså en tidig seriefinal i Västerås på söndag. Lagen möttes i SM-final förra året och det förväntas av bandysverige att lagen är med och tampas om medaljerna även i år.
– Det är seriefinal nu liksom, att få möta Sandviken inför ett fullsatt ABB Arena Syd…. Jag kommer vara taggad till tänderna.

Örebrosonen spelade två säsonger i Broberg/Söderhamn, och han minns tillbaka på matcherna mot Sandviken då. – Sandviken gillar inte när det hettar till och i de matcherna har det nästan runnit över vid vissa tillfällen, det gör att man går in i de matcherna med extra energi. Jag har inget emot Sandviken så, det är ett bra lag med många bra individuella spelare.

Att det blir en het match på söndag är redan fastställt genom att båda lagen är obesegrade, vad beror det på att lagen börjat säsongen så pass bra?
Det känns som att vi har gjort rätt bra matcher, samtidigt som vi har gjort några mindre bra matcher, men vi har gjort det som krävts för att ta poäng. Sandviken har jag inte sett spela såhär långt, men de har varit rätt bra i vinter och vunnit alla matcher förutom en (oavgjort hemma mot Villa Lidköping), säger Simon och fortsätter.

– Vi håller på att bygga upp någonting nu, ett spel som vi redan nu behärskar rätt bra. Sandviken har haft sin spelidé i flera år och har något att luta sig tillbaka på, så det är klart att det finns en trygghet i det. Samtidigt, vill jag påpeka, att skulle det skita sig för oss, så har vi också vårt grundspel att falla tillbaka på.

Vad kan vi då förvänta oss av denna seriefinal? Ja, blir Simon Folkesson uttagen i truppen kommer han gå in med en mängd energi.
– Det är extra bra tändvätska i och med att det är seriefinal. Sandviken är ett vasst lag så det gäller att vi är påkopplade direkt. Det kommer förmodligen bli tufft spel och mycket känslor, vi står upp för varandra i alla lägen, oavsett vad som händer.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555