Sista tredjedelen avgjorde för VSK

Sista 30 avgjorde till VSKs fördel i träningsmatchen mot Bollnäs GIF i Västerås på lördags eftermiddagen, då man gick från 1-3 till 7-5.

Sju minuter in i matchen fick vi se ett läckert anfall signerat Daniel Berlin och Per Hellmyrs där den sistnämnde avslutade i nätet bakom Bergwall. I den 33:e minuten slog Hellmyrs ett lyft fram till Marcus Ståhl som plockade ned och gjorde mål. Anders Bruun reducerade för VSK i den 43:e minuten på hörna.
Halvtidsresultat: 1-2

Drygt tio minuter in i andra halvlek utökade Anders Spinnars på Bollnäs ledning till 1-3 på hörna. Simon Folkesson slog ett perfekt lyft till Jonas Nilsson som gjorde det bästa av situationen och satte bollen i mål. Oscar Gröhn kvitterade i den 65:e minuten, innan Jonathan Sundberg såg till att Bollnäs återtog ledningen. I den 70:e minuten tog sig Simon Jansson in i straffområdet längs kortlinjen och passade in till Tobias Holmberg som enkelt kunde raka in bollen i mål. En smart frislagsvariant i den 82:a minuten där bollen till slut hamnade hos Mikael Olsson som enkelt kunde göra mål. Minuten senare kvitterade Tobias Björklund med ett skott utifrån. Simon Folkesson hittade för andra gången i matchen fram med ett lyft, nu till Ted Bergström som kunde plocka ned och prickskjuta in 6-5. Slutresultatet såg Simon Jansson till att fixa när han tryckte sig in i straffområdet och rundade målvakten innan han la in bollen i mål
Slutresultat: 7-5

MagnusJoneby1

Magnus Joneby

Mål för VSK
Anders Bruun 1 mål
Ted Bergström 1 mål
Mikael Olsson 1 mål
Tobias Holmberg 1 mål
Oscar Gröhn 1 mål
Jonas Nilsson 1 mål
Simon Jansson 1 mål

Assist för VSK
Magnus Joneby 2 assist
Simon Folkesson 2 assist
Simon Jansson 1 assist
Ted Bergström 1 assist
Max Mårtensson 1 assist

Mål för Bollnäs GIF
Marcus Ståhl 1 mål
Per Hellmyrs 1 mål
Jonathan Sundberg 1 mål
Anders Spinnars 1 mål
Tobias Björklund 1 mål

Assist för Bollnäs GIF
Per Hellmyrs 2 assist
Daniel Berlin 2 assist
Samuli Helavuori 1 assist

Hörnor
Västerås SK 6
Bollnäs GIF 6

Utvisningar
Västerås SK: 1×10
Bollnäs GIF: 1×10

Redan imorgon är det dags för match igen, då finska landslaget står för motståndet. Avslag 16.40 i ABB Arena Syd.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555