”Ska vara lite feststämning” | Henrik Kjellsson inför fredagsmatchen mot Edsbyns IF

Herrlaget laddar för ännu en fredagsmatch på hemmaplan, detta med två raka segrar i ryggen i upptakten av Elitserien 2021/2022. – Det känns som att Edsbyn är på en nivå högre än motståndet vi mött tidigare, säger Henrik Kjellsson.

Västerås SK har inlett elitseriesäsongen på bästa sätt med två raka segrar, 15 gjorde mål framåt och bara två insläppta.

– Vi har fått ihop det bra och det är bra jobb hela vägen framifrån. Försvararna har också hjälpt mig väldigt bra.

Vad betyder hjälpen du får av försvararna?
– Det är själva nyckeln till att jag ska kunna ta bollen, att vi ger motståndarna den svåraste vinkeln att skjuta ifrån. Då blir det mycket enklare för mig att läsa mig in på skytt och placera mig rätt i målet.

Nu väntar tuffare motstånd när Edsbyns IF står på andra sidan.

– Det känns som att Edsbyn är på en nivå högre än motståndet vi mött tidigare. Det gäller att vi steppar upp och fortsätter med det vi ska göra.

Hur tror du att matchen kommer att bli?
– Det kommer vara en match med högt tempo mellan två väldigt bra lag, det ser jag fram emot jättemycket.

En fredagsmatch på hemmaplan, det låter rätt bekant. Så sent som förra veckan bjöd publiken i ABB Arena Syd på skönsång matchen igenom, något Henrik Kjellsson hoppas på även imorgon.

– Det ska vara lite feststämning och det tror jag verkligen att det kan bli, för vi tänker bjuda upp ute på isen och jag tror och hoppas att det kommer mycket folk.

E L I T S E R I E N H E R R
Västerås SK – Edsbyns IF
Fredag 5/11 19:00
ABB Arena Syd

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>