Skyttedrottning till Grönvitt!

Damlagets storsatsning fortsätter när man plockar in Malin Persson från Söråkers IF. – Jag kommer kunna bidra med fart och vill göra andra spelare bättre, säger Malin Persson om sig själv.

VSK Bandy har tidigare gjort klart med Charlotte Selbekk, Sara Carlström och Sophia Adolfsson. Nu gör man klart med Söråkers IFs offensiva motor Malin Persson, 21 år. Säsongen som var stod Malin för 16 mål i grundserien + slutspel och vann interna skytteligan i Söråkers IF.

Varför väljer du att skriva på för VSK Bandy?
– Jag tycker att klubben gör en spännande satsning som jag vill kunna bidra till, sen får vi se vad det händer. Det finns bra förutsättningar i Västerås.

Hur länge har du funderat?
– Jag har haft kontakt med Niclas Odén (ass.tränare) sedan finalen i princip.

Du mötte VSK med Söråkers IF i kvartsfinal där du själv gjorde fyra mål på två matcher. Vad säger du om laget VSK?
– Vi spelade ganska jämnt med VSK då (vinst med 4-2 och 7-6 för VSK, reds.anm.). Tycker att VSK alltid är roliga att möta och det är fysiska matcher. Sen har laget några duktiga spelare sedan innan och nu kommer det in några till med mig och tjejerna från Kareby IS.

Det är en satsning på Damlaget nu, där du är det fjärde nyförvärvet. Hur ser du på VSKs satsning?
– Jag tycker det är bra, man förstår ändå att spelare vill komma till VSK när de gått ut och sagt att de ska satsa på dambandy. Ett stort plus för mig, som jag tror även gäller Karebyspelarna, är att det finns hall.

Vem är du som spelare?
– En ganska kraftfull spelare som gillar att ha boll, göra mål och slå bra passningar.

Vad kommer du kunna bidra med?
– Jag kommer nog kunna bidra med mycket fart och vill göra andra spelare bättre. På träning tror jag att jag kan bidra med att höja nivån ett steg till, för hela laget.

Varmt välkommen till VSK Bandy, Malin Persson!

MalinPersson_helbild_555

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555