”Spännande att möta ett lag man aldrig mött” | Stefan ”Lillis” Jonsson inför Svenska Cupen mot IFK Rättvik

Det har blivit dags för damlaget att kliva in i tävlingssäsong när Svenska Cupen och IFK Rättvik väntar på hemmaplan. – Det ska bli otroligt spännande och kul att spela den här första matchen, säger Stefan ”Lillis” Jonsson.

Damlaget har haft ett gäng veckor med isträning och man är nu redo för match.

– Naturligtvis trevligt att ha en hall där vi kan gå ut och träna fyra gånger i veckan. De här veckorna har varit bra och vi har tränat på i lugn och ro, innan vi nu börjar dra igång med matcher för då blir det lite annat.

Hur ska det bli att kliva in i Svenska Cupen?
– Vi har ju haft några veckor där vi kunnat förbereda oss och kunnat träna på vissa saker. Vi ska fortsätta med det vi byggde förra året, och det ska bli otroligt spännande och kul att spela den här första matchen.

Tre nyförvärv har kommit in utifrån i Erica Persson, Karla Thuresson och Ellen Spång.

– De här nya ska in i spelet och vi får se hur de kan anpassa sig till det. Vi är jättenöjd med den trupp vi har och vi har fått in de spelare vi har varit ute efter. Vi är verkligen jättenöjd med det.

IFK Rättvik tog klivet upp och är nykomling i Elitserien när den väl börjar. Det betyder att det är en ny motståndare Grönvitt ställs emot under lördagseftermiddagen.

– Det är ju spännande att möta lag man aldrig mött förut. I början på säsongen, framförallt, så har man mycket fokus på sitt eget spel och tittar inte så mycket på motståndarna. Vi lägger fokus på vårt spel och försöker genomföra det vi har tänkt, sen får vi ta det resultat vi får efter matchen.

Vad har ni får mål med Svenska Cupen?
– Vi vill lira en match och snacka ihop oss efteråt, när vi har gemensamma erfarenheter hela truppen. Vi har haft en internmatch för några veckor sen som var bra för oss där vi fick lite referenser, men det ska bli skönt att få spela mot ett lag i vår serie. Därefter kan vi som grupp snacka ihop oss.

Svenska Cupen | Gruppspel
Västerås SK – IFK Rättvik
Lördag 16 september, 15:00
ABB Arena Syd

Köp biljetter till matchen här >>>
Ditt säsongskort gäller även under Svenska Cupen.

Svenska Cupen presenteras i samarbete med Hedins VVS.

Följ matchen på Profixio >>>
Se matchen på VLT >>>
Se matchen på Bandypuls >>>
Se matchen på Expressen >>>

Text: Dan Kiwii Persson