Storseger borta mot KS Bandy när grundserien avslutades

Damlaget vann bortamatchen mot KS Bandy med klara 13-1. Nu väntar slutspel och kvartsfinaler. Vi pratade med kapten Charlotte Selbekk efter den sista grundseriematchen.

Västerås spelade idag sin sista grundseriematch i damernas elitserie och Västerås ställdes mot KS Bandy på bortaplan. En match som blev uppskjuten på grund av problematik med isen. Strax innan matchen skulle starta kom beskedet att isen var för dålig så matchen behövde skjutas upp. Men när matchen sen kom igång tog VSK ledningen med 1-0 redan efter sju minuter och innan den första halvleken var över ledde Västerås med 3-0. Därefter kunde VSK kontrollera matchen och bjuda på en fin bandy, vilket gjorde att segersiffrorna skrevs till hela 13-1.

–  Det var svårt i början på grund av att isen var svårspelad, det gick segt och det var hoppigt på isen. Det gjorde att det var svårt att hitta rätt och få upp tempot i passningarna. Sen blev det bättre i andra halvlek och då spelade vi bättre, jag tycker vi har ett bra tempo samt ett bra passningsspel i andra halvlek. Vi kunde visa upp vad vi kan då och gör en välspelad halvlek med många fina kombinationer och fina mål, säger Charlotte Selbekk.

Sportklubben avslutar alltså grundserie med tre raka segrar efter vinster mot Mölndal BK, AIK och nu KS Bandy. Det gör också att Västerås landar på en tredjeplats i tabellen med 25 inspelade poäng. En skön avslutning för grönvitt på årets seriespel.

– Vi har en väldigt skön känsla i gruppen och vi tar med oss ett bra spel och många bra prestationer. Nu blickar vi framåt mot slutspelet men det är såklart skönt att avsluta bra och få med oss en riktigt skön känsla in i slutspelet, säger Selbekk.

Nu väntar några timmars bussresa hem för VSK men sen blir det lite återhämtning och vila innan det är dags att förbereda sig för slutspel och kvartsfinal. Där kommer Skirö AIK stå för motståndet och kvartsfinalserien börjar på fredag. Den första matchen spelas borta i Skirö på fredag 4 mars, sedan är den första hemmamatchen på söndag 6 mars.

– Det ska bli väldigt kul, vi ville vinna serien men nu blev det inte så och jag tycker ändå vi har kommit ihop bra som grupp efter allt. Vi är riktigt taggade för att spela slutspel och det är nu vi ska vara som bäst för vi vill spela länge. Det blir bra med lite vila nu innan vi börjar träna och fokusera på en matchserie mot Skirö. Vi är redo för att kräma ur allt och gasa hela vägen nu, avslutar Charlotte Selbekk.

 

KS Bandy – Västerås SK 1-13 (0-3)
2’ 0-1 – Bella Aronsson
20’ 0-2 – Galina Mikhaylova (Linda Lohiniva)
41’ 0-3 – Malin Kuul (Ingrid Bjonge)
—————————————————
52’ 0-4 – Charlotte Selbekk
53’ 0-5 – Linda Lohiniva (Julia Norrman)
55’ 1-5 – Wilda Ejderfalk (Anna Egeberg)
62’ 1-6 – Linda Lohiniva (Galina Mikhaylova)
63’ 1-7 – Charlotte Selbekk (Bella Aronsson)
73’ 1-8 – Linda Lohiniva (Ingrid Bjonge)
76’ 1-9 – Charlotte Selbekk (Ingrid Bjonge)
81’ 1-10 – Astrid Rosengren (Ingrid Bjonge)
83’ 1-11 – Galina Mikhaylova (Charlotte Selbekk)
86’ 1-12 – Charlotte Selbekk (Cornelia Sjöberg)
88’ 1-13 – Charlotte Selbekk (Astrid Rosengren)

Utvisningar – 10 min
KS Bandy: Linn Svensson, Evelina Johansson
Västerås SK: Julia Norrman

Hörnor
KS Bandy: 4
Västerås SK
: 8

VSK BANDYS STARTELVA
#1 Isabelle Larsson (mv)
#11 Ingrid Bjonge
#19 Emma Janhunen
#14 Malin Kuul
#4 Virva Rylander
#3 Julia Norrman
#23 Bella Aronsson
#12 Galina Mikhaylova
#18 Charlotte Selbekk (K)
#61 Astrid Rosengren
#62 Linda Lohiniva

Bänken
#65 Sara Carlström (mv)
#8 Maja Odén
#9 Lovisa Odén
#69 Cornelia Sjöberg