Storseger i första matchen för säsongen.

VSK Bandy öppnade säsongen bra och vann träningsmatchen mot IK Sirius med 9-2. Nyförvärvet Simon Jansson presenterade sig rejält med sina tre mål och en assist. Även nyuppflyttade målvaktsjunioren Filip Mörkdal fick chansen och stod i mål under matchens sista 20 minuter.

VSK började med hög press och skapade ett läge efter 20 sekunder. Resten av halvleken såg ut som man kan förvänta sig av en första match på säsongen, matchtempot var inte riktigt där och så inte heller passningarna från de båda lagen. Målnollan spräcktes i den 24:e minuten när Anders Bruun sköt in en hörna, minuten senare fick Joonas Peuhkuri stå helt fritt i VSKs straffområde och dra in en isare till 1-1. Ted Bergström såg till att VSK återtog ledningen när han på hörna bombade in 2-1. Joel Wigren såg till att frispela Viktor Broberg som kunde kvittera med sin backhand. Minuten senare kunde Simon Jansson utnyttja ett misstag från Siriusförsvaret och kunde sätta sitt första mål i den Grönvita tröjan.
Halvtidsresultat: 3-2

I den andra halvleken fick vi stundtals se högre fart från VSK Bandys sida, och de anfallen ledde ofta till mål. Redan drygt två minuter in så trampade Simon Jansson fart på offensiv planhalva, åkte in i straffområdet och spelade diagonalt till Ted Bergström som enkelt kunde stöta bollen i mål fram till 4-2. 5-2 satte Simon Jansson själv med ett distinkt skott i bortre. I den 70:e minuten tog backen Patrik Sjöström tag i saken själv och solo åkte från egen planhalva, upp och in i Sirius straffområde som han korsade innan han sköt in 6-2. Efter det målet gjorde VSK ett målvaktsbyte och junioren Filip Mörkdal fick hoppa in och stå sina första minuter i VSK Bandys A-lag. Sirius begärde timeout kort därefter.
Ted Bergström slog en smart boll snett inåt bakåt i straffområdet till Janne Rintala som kraftfullt satte 7-2 i nättaket. Och hur signerar man inte sin debut i VSK-tröjan om inte med ett hattrick, i den 83:e minuten sprätte Simon Jansson i bollen bakom Gustav Holmgren, som stod i mål för Sirius i den andra halvleken, från nära håll. Slutresultatet satte Oscar Gröhn efter en kraftfull åkning längs sin vänsterkant där han avslutade med ett kanonskott i nättaket.
Slutresultat: 9-2

SimonJansson_555

Simon Jansson

Mål för VSK
Simon Jansson 3 mål
Ted Bergström 2 mål
Patrik Sjöström 1 mål
Janne Rintala 1 mål
Oscar Gröhn 1 mål
Anders Bruun 1 mål

Assist för VSK
Mikael Olsson 1 assist
Janne Rintala 1 assist
Simon Jansson 1 assist
Aksel Ekblom 1 assist
Emil Juhlén (J) 1 assist
Ted Bergström 1 assist
Magnus Joneby 1 assist
Tobias Holmberg 1 assist

Mål för Sirius
Viktor Broberg 1 mål
Joonas Peuhkuri 1 mål

Assist för Sirius
Jimmy Lindgren 1 assist
Joel Wigren 1 assist

Hörnor
Västerås SK 13
IK Sirius 5

Utvisningar
Västerås SK: 0x10
IK Sirius: 1×10

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555