”Strävar alltid efter att vinna” | Svenska Cupen borta mot KS Bandy

Damlaget kliver in i hetluften direkt när gruppspelet av Svenska Cupen drar igång. Först på schemat står KS Bandy på bortaplan. – Roligt att börja tävla direkt, säger Bella Aronsson.

Bella Aronsson anslöt från moderklubben Skirö AIK inför säsongen 2018/2019 och är numera en av de mer rutinerade spelarna i damlaget. Nu blickar hon fram mot en säsong där det handlar om mycket nytt.

– Försäsongen har varit bra hittills, vi har fått in nya röster i ”Lillis” (Stefan Jonsson) och Emma (Hansson) och lite nytänk i både övningar och i spelet. Det känns väldigt positivt.

Även på spelarsidan är det en hel del nytt. Wilma Wachenfeldt, Kajsa Ericsson och Edit Ljung är helt nya utifrån. Alva Barvaeus studerar på Widénska Gymnasiet och har ett utvecklingsavtal med VSK från Hammarby IF, och Ebba Johansson är uppflyttad till damlaget inför den här säsongen.

– De nya spelarna har kommit in jättebra, och alla är väldigt duktiga bandyspelare.

Nu väntar säsongens första match, Grönvitt kastas in i hetluften direkt då KS Bandy väntar på bortaplan i gruppspelet av Svenska Cupen.

– Kul! Skönt att börja med matcher igen, det är det här man har tränat för. Det blir också roligt att börja tävla direkt, det blir en lite annan inställning än mot träningsmatcher. Vi får ta hänsyn till att det är första matchen och det blir en utmaning med allt det nya, jag tror att det kommer bli riktigt bra i slutändan.

På andra sidan står KS Bandy, ett lag med flera års erfarenhet av elitseriespel men ett lag som fortfarande är ungt.

– De har många tjejer med på landslagslägren nuförtiden och de är väldigt duktiga och skridskostarka. Så vi måste ta KS på stort allvar och gå ut och göra det vi bestämt. Det är alltid lite nerver första matchen såhär, men det hör till också. Nu får vi dra igång det vi längtat efter.

Finns det någon målsättning med Svenska Cupen för er?
– Vi strävar alltid efter att vinna och nu har vi inte vunnit cupen på två år, så det är klart att vi vill ta tillbaka pokalen. Sen har vi inte pratat målsättning inför just Svenska Cupen utan för säsongen som helhet, avslutar Bella Aronsson.

S V E N K A C U P E N | Gruppspel
KS Bandy – Västerås SK
Lördag 24 september, 18:00
Ale Arena, Surte

Se matchen utan kostnad här >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Dan Kiwii Persson