Strongt VSK besegrade Villa Lidköping

VSK Bandy vann den sista matchen i Elitserien mot Villa Lidköping och knep den viktiga fjärdeplatsen som ger hemmafördel i kvartsfinalspelet. Väl där möter man IFK Vänersborg, ett IFK man vände och vann emot på hemmaplan och spelade 2-2 borta.

Det blev en mållös första halvlek mellan VSK och Villa där det inte skapades jättemånga klara målchanser, det kändes som att båda laget ”åkte och kände på varann”.
Halvtidsresultat: 0-0

I andra halvlek fick vi dock se mål. Jonas Nilsson bröt nollan i den 51:a minuten när han bröt in från vänsterkanten och sköt in bollen vid den vänstra stolpen. 2-0 gjordes utav Magnus Joneby efter en strong soloräd från mittplan och igenom Villa Lidköpings lag, han avslutade med en hård isare vid bortre stolpen. En minut senare reducerade Villa genom Tim Persson som var framme och högg på en retur. I den 67:e minuten bentacklade Magnus Joneby en Villaspelare vilket resulterade i en straff för gästerna. Jesper Bryngelsson tog hand om straffen och vi hade 2-2 i arenan.
Mikael Olsson återgav ledningen till Grönvitt efter en snygg passning från Ted Bergström som öppnade upp för Olsson. I den 76:e minuten utökade Tobias Holmberg VSKs ledning till två mål med ett skott från straffområdeslinjen. Janne Rintala avslutade målskyttet denna tisdag med en riktig kanon rakt upp i nättaket.
Slutresultat: 5-2

 

Janne Rintala

 

Mål för VSK
Janne Rintala 1 mål
Tobias Holmberg 1 mål
Jonas Nilsson 1 mål
Magnus Joneby 1 mål
Mikael Olsson 1 mål

Assist för VSK
Johan Esplund 1 assist
Magnus Joneby 1 assist
Jesper Hermansson1 assist
Jonas Nilsson 1 assist

Hörnor
VSK 10
Villa 4

Publik
1319

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se