Ted Bergström är taggad inför första matchen i VSK: “Det ska bli jättehäftigt!”

Ted Bergström kom från Broberg/Söderhamn i våras och gör imorgon sin första match i den Grönvita tröjan. En match där han tror att man kommer få lite svar på vad man bör träna lite extra på. Kan vi förvänta oss ett mål? Det återstår såklart att se.

TedBergströmmindre

 

Din första match i VSK tröjan imorgon, hur känns de såhär kvällen innan?
– Det ska bli jättehäftigt! Roligt att komma igång med matcher redan nu.

Hur känns det att komma igång med att spela matcher?
– Jag tycker att det är viktigt att spela matcher tidigt, då får man ett litet kvitto på vad man bör jobba på under träningarna.

Du har visat på träningarna att du har en enorm vinnarskalle, jag antar att den är med imorgon också?
– Den kommer att vara med imorgon, jag är jättetaggad.

Vad vill du få ut av dig själv imorgon?
Svårt att säga, mest vilken fysisk status man är i, om man orkar 90 minuters match.
Sen självklart om spelet sitter och om sammarbetet med lagkamraterna funkar. Tar man bort första och andra träningen så har det känts riktigt bra, vi har redan börjat hitta varandra på planen.

Är det någon spelare som har överraskat positivt på dig mot vad du hade för förväntningar?
– Jag kan nämna flera som verkligen imponerat på mig: Oscar Gröhn, Janne Rintala, Micke Olsson. Jesper Hermansson har tagit kliv mot vad man hörde förra säsongen, samt Martin Flodström. Med de här yngre spelarna behöver man få bort ”valpigheten”, då blir det riktigt bra.

Vad tror du om årets säsong, vilka kommer att ta ansvar för spelet?
– Förra året fick Jonas (Nilsson) och Micke (Olsson) ta stort ansvar, jag hoppas och tror att det ansvaret kommer att splittas på fler spelare i år. Sen har ju Gröhn och Hermansson ett år till i benen. Det är många som kan vara med och bidra.

– Spelet vi har haft på träningarna har jag verkligen gillat, speciellt passningsspelet. Vi har mycket att jobba och det är sånt man får se i matcher. Det är detaljer som är jätteavgörande för hur vårt grundspel kommer att se ut.
Har ni pratat mycket om hur ni ska spela?
– Vi hade en kortare genomgång redan i våras och skrev ner lite stödord. Sen satt vi några timmar i lördag och snackade ihop oss. Få ner rollerna lite på papper, då blir det lite med befogat att kunna säga åt varandra på planen.

Jenisej väntar imorgon alltså, vad kan man förvänta sig från deras sida?
– Vi kommer få två riktiga genomkörare (VSK möter Jenisej även den 21 augusti). Det är ett lag som kom till semi i ryska ligan förra säsongen, och VSK kom 8:a. Men man ska inte dra för stora växlar på det, VSK har ju satsat ordentligt och är nästan ett nytt lag nu.

En sista fråga, kan man förvänta sig mål från dig redan imorgon?
– Det vet jag inte, men det vore såklart otroligt kul!

 

 

FRI ENTRÉ!

VSK-Jenisej
ABB Arena Syd
17.20
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

107ar_web