Ted Bergström sköt VSK till SM-final!

VSK Bandy är klara för SM-final. Det efter en tuff och jämn match där Hammarby hämtade upp 5-2 till 5-5 och matchen avgjordes av Ted Bergström i förlängningen.

 

Det var Hammarby som tog ledningen i den 4:e minuten genom Patrik Nilsson. VSK ägde spelet och skapade många heta målchanser men det var inte för än i den 36:e minuten som Jonas Nilsson kvitterade, det efter att Johan Esplund vunnit bollen ute vid sargen och spelat in till Nilsson som sprätte in bollen vid den bortre stolpen. Hammarby fick straff i den 43:e minuten som Stefan Erixon tog hand om och gav Hammarby ledningen.
Halvtidsresultat: 1-2

Andra halvlek hann knappt börja då Tobias Holmberg kvitterade för VSK på hörna. Sex minuter senare var det dags för Holmberg att ge VSK ledningen då han, med ryggen mot mål, drog in 3-2 i bortre krysset. I den 58:e minuten fick VSK straff som Patrik Sjöström tog hand om och utökade VSKs ledning till 4-2. I den 63:e minuten begärde Hammarby timeout. Oscar Gröhn satte 5-2 i den 78:e minuten efter ett flipp från Holmberg, Oscar plockade ner och sköt in bollen i mål. Sedan började Hammarby upphämtningen, tre hörnor och tre mål i matchens sista 10 minuter fram till 5-5 och förlängning väntade.
Resultat efter 90 minuter: 5-5

En förlängning med speltid 2×10 väntade och sudden death. Fem minuter in i förlängningen avgjordes matchen. Patrik Sjöström slår ett flipp till Jonas Nilsson som plockar ner bollen, lägger in den till Mikael Olsson som tar sig fram och försöker slå in bollen med backhand, Hammarby försöker rensa men bollen dyker upp hos Ted Bergström som med backhand slår in bollen i mål. VSK är klara för SM-final!
Slutresultat: 6-5

 

Ted Bergström

Ted Bergström sköt VSK till SM-final

 

 

Mål för VSK
Tobias Holmberg 2 mål
Jonas Nilsson 1 mål
Ted Bergström 1 mål
Patrik Sjöström 1 mål
Oscar Gröhn 1 mål

Assist för VSK
Mikael Olsson 2 assist
Johan Esplund 2 assist
Tobias Holmberg 1 assist

Utvisningar för VSK
Andreas Bergwall 10 min
Patrik Sjöström 10 min
Mikael Olsson 10 min

Hörnor
Västerås SK 18
Hammarby IF 9

Publik
4151

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se