”Tränat på många saker vi vill implementera i vårt spel” – Tobias Holmberg

Herrlaget laddar för nästa träningsmatch, som spelas mot IK Sirius på söndagen. – Det har varit riktigt bra träningar med bra fokus och bra kvalitet, berättar Tobias Holmberg.

Två träningsveckor har gått sedan de två första träningsmatcherna. Grönvitt tog med sig mycket positivt från den helgen, där det blev två segrar. 7-2 mot IK Tellus och 14-0 mot Hammarby IF.

– I matchen mot Tellus var vi lite ivriga, vi hade gått på is bara några dagar tidigare och var väldigt sugna på att spela. Så det klaffade inte helt och det vore konstigt annars. Matchen mot Hammarby var superbra och resultatet fantastiskt. Där gör vi en riktigt bra match sett över stora hela.

VSK har nött på detaljer i både det offensiva och defensiva spelet och hoppas kunna plocka fram några nya verktyg ur lådan.

– Vi har tränat på många saker som vi vill implementera i vårt spel. Det har varit riktigt bra träningar med bra fokus och bra kvalitet.

Nu väntar alltså träningsmatch mot IK Sirius, hur går tankarna?
– Först och främst är det kul att spela match igen, och mot ett Sirius som jag tycker är ett bra lag och som spelat en offensiv och rolig bandy de senaste åren.

Vad blir fokusområdena för VSK:s del?
– Försäsongen handlar mycket om att slipa på de saker man tränar på hela tiden, så fort man spelar match vill man ta kliv och ta med sig saker för framtiden. Det är lite olika saker vi tittar på, främst är det hur vi vill spela vårt offensiva spel men också det defensiva med en offensiv attityd. Vi kommer prova lite saker.

Det finns några bekanta ansikten i IK Sirius. Dels Ted Bergström som gör sin andra säsong i Uppsalalaget, men även Stefan Kröller som tidigare bara representerat VSK Bandy i Sverige.

– Det kommer att kännas jättekonstigt att se Kröller i en annan tröja än den grönvita, men det ska bli roligt att träffa honom också.

T R Ä N I N G S M A T C H
IK Sirius – VSK Bandy Herr
Söndag 5/9, 12:00

Träningsmatchen mot IK Sirius livesänds på Bandypuls, VLT och Bandyplay.
Länk till Bandypuls >>>
Länk till VLT >>>
Länk till Bandyplay >>>

 

Foto: Stefan Borg