Tre förstärkningar på klubbcentret

Tomas Carlsson, Henrik Lundgren och Annika Nehrer är Västerås SKs senaste nyförvärv på kanslisidan. – Resan med gemensam organisation och #VSKåretrunt börjar sätta sig mer och mer, säger klubbchef Michael Campese.

VSK annonserade ut i början av mars att man sökte en Vice klubbchef/marknadschef. Det arbetet är nu slutfört och den nya personen på posten heter Tomas Carlsson.

– När jag såg skisserna på organisationen och den här profilen så kände jag direkt att det här såg väldigt spännande ut. Vi har extremt mycket arbete framför oss men det är det som gör det intressant också, säger Tomas.

Tomas har jobbat i VSK Fotbolls styrelse från årsmötet 2016 och blev under årsmötet i början av mars invald som ledamot på ytterligare två år. Eftersom en anställd inte kan vara aktiv i styrelsen så kliver Tomas av och VSK Fotbolls styrelse kommer bestå av åtta personer framöver.

– Förra året fick jag förfrågan om jag var sugen att jobba med Västerås SK och då i fotbollsstyrelsen och de lät otroligt spännande, jag brinner framförallt för fotbollen i Västerås.

Tomas har ett förflutet som bandy- och fotbollsspelare och har varit tränare för sonens fotbollslag i VIK, där han sedan några år klivit tillbaka och numera enbart hjälper till runt laget.

– Det har varit frustrerande de sista åren när jag ser att våra ungdomar tidigt börjar prata om att sticka iväg till andra orter för att spela fotboll. Vi borde kunna ta hand om spelarna ännu bättre i Västerås och där känner jag att den förening som ska gå i bräschen för det är Västerås SK.

Redan nu på måndag, 3 april, börjar Tomas sin nya tjänst på VSK och lämnar 20 år på Skandia bakom sig.

– Jag har haft en fantastisk arbetsgivare där jag har fått chansen att testa på olika roller och jag har trivts väldigt bra på Skandia. Det känns tufft att lämna men jag känner att den här resan som Västerås SK är inne i nu känns otroligt spännande. Jag gillar att bygga någonting nytt och vi står inför en rejäl utmaning, men det är också det jag söker.

Tomas kommer att arbeta som Vice klubbchef och marknadschef mot både fotbollen och bandyn.

– Att få komma in i en förening som är på framåtmarsch och har en enorm potential med bandyn, fotbollen och framförallt #VSKåretrunt känns jättebra. Jag tror att #VSKåretrunt är den enda och rätta vägen för att vi ska lyckas framöver. Bandyn och fotbollen harmoniserar dessutom väldigt bra och säsongerna går knappt i varandra. Det blir verkligen VSK året runt, avslutar Tomas.

Ytterligare förstärkning sker på klubbcentret efter att Anders Ek, marknadschef, Simon Jansson, säljare, och Emelie Lovén, evenemangsansvarig, valt att gå vidare.

 

Henrik Lundgren är anställd som säljare och har efter en dryg vecka börjat komma in i arbetet.

– Jag har kommit hit för att jag älskar idrott i all dess form. Det är väldigt inspirerande att jobba med idrott och VSK är ett starkt varumärke och har en bra produkt. Sen är det en spännande resa med dels bandyn men framförallt fotbollen där vi har mycket att jobba med och utveckla, berättar Henrik.

Henrik har ett förflutet som säljare på VLT, All In och Prindit. Lundgren kommer att sitta inne hos Andreas Westman och ta över Anders Eks plats, som valt att gå vidare i karriären och lämnar VSK.

– Jag och Westman har lite olika personligheter men vi kommer att komplettera varandra bra. Han är lite lugnare och jag är lite mer på.

Lundgren har även spelat ishockey i VIK men också fotboll i VSK.

– Jag har spelat i VIK i hela mitt liv men jag spelade fotboll i VSK i åldern 7-12 år, en gammal stormålvakt om jag får säga det själv, avslutar Lundgren leende.

Annika Nehrer kliver in för att hålla i matcharrangemang och ta hand om sponsorer under matcherna.

– Jag ska se till att vi höjer publiksiffrorna. Jag kan vara kreativ själv men gillar ännu mer att vara kreativ ihop med andra. Jag älskar Grönvitt och tycker att det här ska bli jättekul, säger Annika exalterat.

Annika har via sitt företag Nehrer Event jobbat som konsult åt Västerås & Co med bland annat Västerås Cityfestival, konsult åt Västerås Citysamverkan samt marknadsansvarig för Punkt & Gallerian. Det sistnämnda kommer hon fortsätta jobba med och delar upp tiden mellan VSK och Punkt & Gallerian.

– Det kommer bli väldigt annorlunda. Tidigare när jag har jobbat med företagsevent så har man en budget och vet exakt hur många som kommer, kring matcherna vet man aldrig hur många som kommer. Jag vill skapa något som gör att de inbitna VSKarna vill ta med vänner och bekanta som vanligtvis inte går på fotboll, avslutar Nehrer.

 

Klubbchef Michael Campese är inspirerad över de nya ansiktena som kommer in men tackar de anställda som valt att lämna VSK.

– Vill först och främst tacka tidigare kollegor för ett fantastiskt arbete och deras sätt som personer att bidra till VSK. Det känns som familjemedlemmar lämnar oss, säger Campese och fortsätter.

– Den nya konstellationen känns riktigt spännande och det är lite av en nystart som inför en säsong på planen. När laget byter spelare finns möjligheten att se över allt och kanske göra lite annorlunda. Resan med gemensam organisation och #VSKåretrunt börjar sätta sig mer och mer.

VSK kommer att ta in fler folk framöver och redan under våren förväntas en person.

– Vi är inte riktigt klara än utan 1-2 roller till kommer att tillsättas under våren och början av hösten.

Nu blickar Campese fram mot en fotbollssäsong och en marknadsavdelning som fortsätter blomstra.

– Våra intressenter ska få den bästa relationen, kreativiteten och leveransen. En investering hos oss ska ge avkastning i samhället, på planen och i affärsnytta, avslutar Campese.

 

 

Dan Kiwii Persson

VSK_Logga_555