Tung förlust för damerna i premiären

VSK Bandy Dam spelade i helgen premiär i den nykonstruerade högsta serien för damer, en serie uppdelad i tre grupper.
VSK Bandys damer spelar i Damallsvenskan Mitt och har i sin grupp: Västerstrands AIK, AIK Bandy och Hammarby IF.

Man premiärspelade alltså i helgen och för motståndet stod Västerstrands AIK. På den regntunga planen, som till stora delar av matchen kunde ses som en vattenpoloplan, förlorade damlaget trots en stark upphämtning.

Västerstrand öppnade målskyttet i hällregnet efter dryga kvarten på hörna genom Lisa Östman. Efter knappt 40 minuter utökade man ledningen till 2-0 genom Cajza Stålheim. Strax innan halvtidsvilan fick VSK straff och den blott 15-åriga Matilda Plan kunde sätta sitt första mål för damlaget.

Det blev en uppryckning i andra halvlek och efter kvitteringsmålet genom Malin Hedfors, assisterad av Matilda Plan, i den 66:e matchminuten kunde man ta ledningen drygt 10 minuter senare. Målskytt denna gång var Matilda Plan på hörna. Men trots ledning med 2-3 med 10 minuter kvar kunde Västerstrand kvittera på straff i den 81:a minuten för att sedan sätta avgörande 4-3 i den 89:e minuten, segermålskytt för Västerstrand var Karolin Andersson.