Två nya poäng för herrlaget borta mot IK Sirius

Grönvitt tog hem båda poängen från Uppsala, i en match som hade flera ansikten med tanke på vädret. – Extra skönt att vinna en sån här match, säger Jesper Jonsson efter matchen.

Lagom till matchstart började snöflingorna falla över Studenternas IP, och drygt 20 minuter in i matchen togs beslutet om att spela 3×30 minuter. Det gav en period med snöoväder, en period med hoppig is och en avslutande period med bra förutsättningar.

– Första perioden blev ut att kriga och försöka få till situationer, sen blir det en halvtimme med studsig is där vi försöker hitta tillbaka till spelet och det blir lite klurigt i såna här matcher. Sen i sista perioden är det bra is, extra skönt att vinna en sån här match.

Inför matchen presenterade Michael Carlsson en matchplan om vädret skulle ställa till det, ”Operation snowflake” döpte han det till.

– Det funkade absolut, det är bra att vi har en plan för det så att vi inte blir helt ställda när vädret blir som det blir. Skönt att alla vet vad som gäller, sen är vi inte bäst på det där men det är bara att kriga.

1-1 inför slutperioden, där ni går ifrån spelmässigt. Vad säger du om sista 30?
– Först och främst är vi ganska effektiva vid de chanserna vi skapar, sen ville vi lite mer än Sirius. Även om de hade ganska mycket boll så skapade de inga chanser direkt. Vi var hetare och tog vara på chanserna, på slutet måste Sirius chansa lite och då får vi omställningslägen.

Trots vädret var det många VSK:are på plats som sjöng fram laget under matchen.

– Grymt stöd! Så jäkla roligt, jag tror att supportrarna uppskattade en sån här krigarmatch precis som vi. Jäkligt härligt att ha ett sånt här stöd även på bortaplan.

VSK är fortsatt obesegrade sex matcher in i säsongen.

– Riktigt bra. Vi har tagit elva av 12 poäng, det får vi såklart vara jättenöjda med. Att vi också vinner på olika sätt är en styrka i sig, sen säger vi ju det här i varje intervju och det är ju så, att vi gör saker varje vecka för att bli bättre och bättre över hela säsongen.

IK Sirius – Västerås SK 1-5 (1-0, 0-1)
17’ 1-0 – Jimmy Jansson
—————————————————
59’ 1-1 – Joel Engström (Viktor Spångberg) Hörna
—————————————————
63’ 1-2 – Jesper Jonsson (Pontus Vilén)
79’ 1-3 – Kasper Sandgren (Jesper Hermansson) Hörna
80’ TIMEOUT – IK Sirius
87’ 1-4 – Jesper Jonsson (Daniel Johansson)
90’ 1-5 – Christoffer Fagerström (Jesper Hermansson)

Utvisningar – 10 min
IK Sirius: –
Västerås SK: Tobias Hjälmeby Holmberg

Hörnor
IK Sirius: 7
Västerås SK: 10

Publik
1309

VSK BANDYS STARTELVA
#23 Henrik Kjellsson (mv)
#11 Jesper Hermansson
#5 Magnus Joneby (K)
#16 Rasmus Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#96 Viktor Spångberg
#31 Daniel Johansson
#21 Pontus Vilén
#7 Jesper Jonsson
#9 Robin Andersson
#45 Christoffer Fagerström

Bänken
#30 Benjamin Pizzoni Elfving (mv)
#8 Tobias Hjälmeby Holmberg
#24 Oskar Alfredsson (J)
#33 Joel Engström
#54 Kasper Sandgren

Text: Dan Kiwii Persson