Ungdom: P18 mästare i Svenska Cupen!

Efter A-lagets premiärvinst mot Hammarby IF i fredags följde VSK Bandys P18 upp med att vinna Svenska Cupen som spelades i Vetlanda.

Man förlorade dock första matchen mot Sandviken tidigt på lördagseftermiddagen med 3-4 (2-1). – Vi gjorde en riktigt bra första halvlek mot Sandvikens AIK och ledde med 2-1 i halvtid, sedan gör vi den sämsta halvleken under hela helgen och förlorar med 3-4, berättar tränaren Mikael Pettersson Sjölund.

Efter öppningsförlusten tog laget ett ordentligt snack och till 18.00 när man skulle möta Edsbyns IF var man samlade och gick ut och vann med 7-3. Man skulle spela en tredje match sent på lördagskvällen, mot Vetlanda BK, även den matchen vann man med 7-3. – Efter snacket vi hade så gick killarna ut och dominerade båda matcherna mot Edsbyns IF och Vetlanda BK.

Inför sista matchen var förutsättningarna klara. Vinst mot Villa Lidköping och man skulle vara klara segrare, men tack vare att Edsbyns IF vann mot Sandvikens AIK i matchen innan skulle det räcka med kryss, och matchen slutade 2-2. – Det var en tillknäppt match i seriefinalen där det stod och vägde hela tiden. Totalt sett blev det ett rättvist resultat.

I skrivandets stund sitter laget i en buss i Smålandsskogarna påväg hem mot Västerås. – Det är ett fantastiskt engagemang av alla killar och alla ledare. Vi hade som målsättning att åka ner och vinna och det klarar vi av. Det är en Grönvit stämning i bussen och alla får SMS med gratulationer från vänner och personer i klubben.

VSK Bandy säger stort grattis till P18 för vinsten i Svenska Cupen!

För er som vill se alla resultat från Svenska Cupen och den slutliga tabellen, klicka här >>

Hela truppen:
Theodor Sjölund
Philip Johansson
Rasmus Sjöström
Olle Carlsson
Linus Björklund
Mattias Eriksson
Oscar Wingård
Axel Söderström
Elias Andersson
Ludwig Eriksson
Max Mårtensson
Niklas Gifting
Jacob Porswald
Elias Lövstedt
Filip Mörkdal
Viktor Lundén
Oscar Larsson

 

image

image

ungdom2_svenskacupenp18

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555