Ungdom: P18 vidare till finalspel i Svenska Cupen

I helgen spelades det kval till Svenska Cupen för P18 på fem orter i Sverige. VSK Bandys P18 vann sin grupp och har gått vidare till finalspel i Sandviken.

P18 spelade sitt gruppspel i Vänersborg mot just IFK Vänersborg, Hammarby IF och Örebro SK U. Man inledde med att vinna mot Hammarby IF med 3-0 och följde upp det med 8-0-vinst över Örebro SK U. – Vi var det spelförande laget i båda matcherna, säger tränare Mikael Pettersson Sjölund.

På söndagen blev det gruppfinal mot IFK Vänersborg, som slutade 4-4. Men VSK tog sig vidare på bättre målskillnad, 15-4 mot 10-5.
– Inledningsvis så började vi bra och tog ledningen med 2-0. Sedan får Vänersborg två mål och vi blev lite loja, men tar tag i det i andra halvlek och går upp till 4-2. Där och då hade vi flera lägen att utöka ledningen men Vänersborg kom ikapp i slutet. Oskar Larsson stod för en avgörande räddning när han räddade ett friläge i slutminuterna.

Nu väntar alltså finalspel i Sandviken helgen 29-30 oktober. Det är samma fem lag i finalspel i år som det var när VSK P18 vann Svenska Cupen för ett år sedan, Sandvikens AIK, Edsbyns IF, Villa Lidköping och Vetlanda BK.
– Svårt att sia om hur det kommer gå då alla lag i princip har helt nya trupper. Men vi har fått in ett gäng yngre killar och börjar få ordning på vårt spel nu. Vi bör inte vara favorittippade, men det var vi å andra sidan inte förra året när vi vann. Vår förhoppning är att vi ska upprepa det vi gjorde ifjol och det A-laget gjorde i helgen.
Vi säger STORT GRATTIS till finalspelsplatsen P18!
Bilden är från vinsten i Svenska Cupen 2015.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555