Ungdomskollen v.45

Nu har säsongen dragit igång ordentligt för alla ungdomslag. När lagen har spelat matcher eller hittat på andra roliga saker, kommer ni att kunna läsa om det här!

P12

Söndagen den 14/11 besökte VSK-P12 nya härliga Gubbängen skridsko- och bandyhall.
Vi hade två 5-manna matcher mot Gustavsberg och Helenelund. Vårt härliga VSK gäng mötte snabba motståndare men stoppade många anfall och gjorde en hel del mål framåt. Så en härlig bandyförmiddag i Stockholm.

F10

I år var det dags för F10 att bege sig till Fridacupen i Vänersborg. Det var ett litet gäng som åkte iväg, 10st tjejer med föräldrar och ledare.
Det var första gången som våra tjejer var iväg på en riktig cup så det var lite pirrig och nervöst.

Första matchen började redan kl.08.00 på lördagen mot IFK Vänersborg. Vi var inte riktigt med så den förlorade vi med 6-1, men vi hade ju fler matcher kvar att spela.

Det var roligt att få möta lag som vi annars inte spelar mot , nu fick vi möta IFK Vänersborg, Katrineholm/Örebro, Västerstrands AIK, Surte/Kareby och Snaröya från Norge. Det var jätteroligt att se hur tjejerna kämpade och tog för sig mer för varje match som kom. Vi vann mot Västerstrand AIK med 5-3, det var en härlig känsla att få se hur glada våra tjejer blev. Det var ett gäng trötta tjejer som efter dagens slut begav sig till hotellet för att vila inför söndagen.

Söndagen började lite senare så det blev lite sovmorgon, första matchen började kl.09.30 mot Surte/Kareby och i andra och sista matchen mötte vi Snaröya från Norge där vi ledde tills den sista minuten då det norska laget lyckades få in ett mål.

Efter det blev det prisutdelning och vårt lag fick pris som bästa “Fairplay” i vår grupp, jätteroligt! Matchens lirare i F10 blev Ida Svetsnoff som stolt fick motta en pokal och en tröja där det stod “Matchens lirare”, alla tjejerna fick medaljer för sitt deltagande.

Vi tar med oss massor av glada/roliga minnen tjejerna har verkligen hittat varandra och vi ser verkligen fram emot att få åka dit igen nästa år.

Vid pennan
Annika Selg
Ledare F10

P11 (förra veckan)

P11 drog på lördagen till Uppsala för att möta UNIK i en 7-manna match. VSK för dagen röda, då vi inte hunnit hämta ut matchtröjorna, mötte ett rött UNIK.

Stärkta efter förra helgens träningsdag på lördag och ungdomskickoff på söndag kom vi starka till start. Suget efter att äntligen få spela match var stort. VSK spelade exemplariskt, åkte mycket skridsko passade välriktade hårda passningar och kämpade.

UNIK som inte haft möjligheten att träna lika mycket på is som vi hade det inte lätt. Vårt passningsspel medförde att alla utespelare fick göra mål. Milton i mål fick det desto långtråkigare, då försvaret gjorde honom näst intill arbetslös.

En lyckad start på seriespel.

Robert, P11