Uttagningar till Widénska Gymnasiet

Under fredagen fylldes ABB Arena Syd med hungriga ungdomar som i höst börjar gymnasiet. Det var dags för uttagningar till Widénska Gymnasiet. – Otroligt häftigt att se vilket engagemang och talang det finns, säger Johan Ganebro efter en lyckad dag.

johanganebro_296

Johan Ganebro

Vad är det som hänt i ABB Arena Syd idag?
– Vi har haft 23 ungdomar från Västerås, Västmanland och andra order som har varit här för att visa upp sig samt lära känna oss och vi har fått lära känna de elever som söker till gymnasier nästa termin.

Vad är det ni har gjort under dagen?
– Vi har genomfört ett ispass med övningar och matchspel. Sen har vi intervjuat alla ungdomar som har varit här.

Varför intervjuer av ungdomarna?
– Det är ett sätt för oss att lära känna killarna och tjejerna som söker och få en bild av vilka de är, känna på pulsen helt enkelt.

Kommer alla komma in?
– Tyvärr är det inte så att det finns obegränsat med platser på skolan. Det finns en process, dels en som vi som bandyinstruktörer måste göra sen är det betyg som avgör om man kommer in på gymnasiet.

Hur går processen till?
– Alla som har sökt till oss har blivit inbjudna till den här dagen, några kunde inte komma idag men får visa upp sig vid ett annat tillfälle. Från nu och framåt så kommer vi som jobbat med det här, jag, Stefan ”Lillis” Jonsson, Per Fosshaug och Hans Hedin, att sammanställa våra intryck. Sedan sker en urvalsprocess och då inledningsvis till NIU-platserna där vi har 10 platser, sju för killar och tre för tjejer.

Vad händer om man inte får någon utav dessa NIU-platser?
– 
Det betyder inte att man inte kommer in på Widénska Gymnasiet, man kan söka och komma in på skolan ändå och då får man samma förutsättningar som de som fått NIU-plats. Det enda som skiljer är en teoretisk kurs, annars gör vi ingen skillnad alls.

Hur många bandyspelare brukar det finnas i varje årskull?
–  Vi brukar ha någonstans mellan 14-16 elever per årskurs, skulle det vara fler så är det fantastiskt.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555