Vad media skriver är ganska oviktigt – Michael Carlsson

Då är det dags för slutspel! På söndag drar kvartsfinalserien mot IFK Vänersborg igång på hemmaplan. – Det är mycket som står på spel och vi möter en tuff motståndare men vi känner oss redo, säger Michael Carlsson inför slutspelets början.

MichaelCarlsson1_Relita
Michael Carlsson

Laget tränade på lördagseftermiddagen en sista gång inför morgondagens match och att slutspelet står på tur känns i omklädningsrummet. – Det känner man, det har byggts upp under veckan. Nu hade vi en bra träning idag och alla såg laddade ut och gjorde rätt saker på banan.

Senast lagen möttes i ett slutspel var två säsonger sedan då VSK var nära att åka ut. IFK Vänersborg hade 2-0 i matcher och ledde med 3-0 efter en kvart i den tredje kvartsfinalen. Då vände VSK matchen och hela kvartsfinalserien och gick till slut till SM-final. Den här säsongen har VSK vunnit de båda mötena mot IFK Vänersborg (8-2 och 6-2).

Tittar man på vad media har skrivit inför slutspelet så är VSK klara favoriter och ska vinna med 3-0 eller 3-1 i matcher enligt experterna, något som Carlsson har sett men inte lägger någon vikt vid. – Tittar man efter tabellen så är det ju ettan mot åttan. Vi tar alla motståndare med största respekt och vet att det är på planen det avgörs. Vi måste göra ett riktigt bra jobb för att vinna, sen vad media skriver är ganska oviktigt för oss.

Vikten av den första kvartsfinalen finns men siktet är inställt på att vinna tre matcher oavsett. – Det är alltid skönt att vi en bra start men samtidigt så ska man vinna tre av fem matcher. Det är där vi är i våra tankar.

Motståndarna
IFK Vänersborg slutade på en åttonde och sista slutspelsplats i Elitserien. Stefan Karlssons gäng har under säsongen sökt ett spel som stundtals har fungerat men har inte fått allt att stämma. Lagets stjärna Christoffer Fagerström stod för 17 mål och 18 assist samtidigt som skyttekungen Joakim Hedqvist stod för 44 mål. – Vi vet att vi möter ett bra lag, de kommer säkert försöka hitta på någonting redan imorgon. De har et bra skytte och bra fart i sitt spel. Det passar oss ganska bra när vi får hänga i ordentligt i defensiven och det kommer vi verkligen att få göra.

Skador
Oscar Gröhn har fortfarande högt tryck i sitt öga och står över. Jesper Norrman har en känning av en gammal skada och vilar.

Matchfakta
När:
Söndag 21 februari 13.45
Var: ABB Arena Syd
Domare: Petri Kuusela, Matti Salmi, Fredrik Johansson, Jörgen Lundqvist
Hur: Se matchen på plats eller se matchen live på SVT1 eller SVTPlay. Du kan även lyssna på matchen i SverigesRadio, klicka här >>>

Truppen:
#13 Andreas Bergwall
#14 Patrik Sjöström, #4 Anders Bruun #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #7 Jacob Bucht
#5 Magnus Joneby (K), #27 Mikael Olsson
#8 Tobias Holmberg, #10 Ted Bergström, #6 Simon Jansson

Bänken
#1 Filip Mörkdal (mv), #9 Jonas Nilsson, #81 Max Mårtensson (J), #83 Emil Juhlén (J), #90 Janne Rintala

 

Hör Janne Rintala inför kvartsfinalen imorgon >>>
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

VSK_Logga_555