”Vågar visa hur bra vi verkligen är” | Emelie Åkerlund inför Skirö AIK på bortaplan

Damlaget laddar för nästa match och åker till Vetlanda för att ställas mot Skirö AIK. – Hoppas verkligen vi kan få en riktig värdemätare mot dem, säger Emelie Åkerlund inför matchen.

Skirö AIK har spelat tre matcher, och vunnit två. Dels mot KS Bandy men också en tung seger hemma mot Skutskärs IF.

– Skirö är ett lag, som man har sagt i flera år, som är på uppgång. Nu verkar de ha fått till det, så jag hoppas verkligen att vi kan få en riktig värdemätare mot dem. Det kommer nog bli en väldigt rolig match.

Efter att ha väntat 21 dagar från seriepremiären till omgång två duggar matcherna nu istället betydligt tätare. Skirö AIK på bortaplan imorgon, och Sandvikens AIK hemma på tisdag 1 december.

– Äntligen, det känns verkligen jättebra, det är hit man vill komma. Det är alltid kul att träna, men det är matcherna man spelar bandy för.

Grönvitt har två segrar på två matcher.

– Vi har tagit med många bra saker från matcherna, även saker som vi ser att vi kan utveckla. Saker som är relativt enkla justeringar och som går att fixa till. Vi känner verkligen att vi är på gång och det är bra ”go” i laget.

Skade- och sjukdomsläget ser relativt bra ut i truppen.

– Det är lite småskavanker i laget absolut, men vi har en väldigt stor trupp med många bra spelare och det gör att träningarna blir väldigt bra. Det blir en större konkurrenssituation vilket gör att det blir ännu bättre tempo på träning och att man vill visa att man ska spela.

Vad vill du se av VSK imorgon?
– Att vi verkligen vågar visa hur bra vi verkligen är och ett lag som har kul när vi spelar bandy.

E L I T S E R I E N D A M
Skirö AIK – Västerås SK
Lördag 27/11 13:00
Hydro Arena Vetlanda

Följ matchen på Elitrapport >>>