”Väldigt lärorikt” | Oskar Alfredsson inför Gripen/Trollhättan på hemmaplan

Grönvitt siktar på att studsa tillbaka på vinnarspåret igen när Gripen/Trollhättan kommer på besök under tisdagskvällen. – Gripen har gjort en jäkligt bra inledning, säger Oskar Alfredsson inför matchen.

Efter en tung bortaturné förra veckan med förluster mot Villa Lidköping och Edsbyns IF vänder Grönvitt hem för hemmamatch igen. Trots förlusterna har man tagit med positiva saker från veckan.

– Vi tycker själva att vi spelade väldigt bra men att vi kanske inte riktigt hade marginalerna med oss. Speciellt mot Edsbyn gör vi en bra match som avgörs på en slumpchans i slutet.

Nu väntar Gripen/Trollhättan, hur går dina tankar inför matchen?
– En rolig match. Gripen är ett bra lag och vi ska spela på så som vi har gjort under inledningen av serien. Gripen har gjort en jäkligt bra inledning tycker jag, de är med länge i matcherna och har en bra defensiv.

Oskar Alfredsson debuterade förra säsongen, men då blev det bara en match. Den här säsongen har han varit med i alla matcher såhär långt, och han nyttjas av den så kallade juniorplatsen i laget vid matcher.

– Det är väldigt lärorikt att vara med, jag försöker ta de chanserna jag får när jag väl får lite speltid. Annars är det att ha tålamod och peppa grabbarna så mycket det går.

Spelminuterna tickar på för Alfredsson, men där fokus ligger på att lära sig så mycket som möjligt både under träningar och matcher.

– Det blir lite klyschigt kanske men jag försöker kolla vad alla spelare gör på isen och lär mig utav det. Det är väldigt inspirerande att få vara med, och väldigt nyttigt.

Hur tror du att matchbilden blir imorgon?
– Det kan bli en rätt jämn match, Gripen är ett starkt lag. Lite svårt att säga hur det kommer att se ut, men det är en intressant match på förhand.

E L I T S E R I E N | Omgång 11
Västerås SK – Gripen/Trollhättan
Tisdag 13 december, 19:00
ABB Arena Syd

Köp biljett till matchen >>>
Se matchen på Elitserien Live >>>

Text: Dan Kiwii Persson