“Väldigt roligt med mycket matcher nu, det är därför vi håller på” | Martin Landström inför Vetlanda BK

Efter gårdagens vinst hemma mot Örebro SK laddar VSK om för en ny hemmamatch redan imorgon. Vi tog ett kort snack med Martin Landström inför veckans andra match. 

Igår spelade herrarna deras första match för denna vecka när de tog emot Örebro SK på hemmaplan. En match som Västerås SK vann klart och segersiffrorna skrevs till 10-2. Efter första halvlek stod det 4-2 och i den andra halvleken kändes det som att VSK la i en högre växel och gjorde sex mål framåt. Detta betyder två nya poäng och nio raka matcher utan förlust för Sportklubben.

– En jämn match till en början, det finns inga lätta matcher och Örebro vara täta och gjorde det svårt för oss. Det var skönt att vi kunde gå in i andra halvlek med en tvåmålsledning och när de började chansa lite fick vi mer lägen att kontra på. Vi kunde anfalla hårdare när de öppnade upp sig samtidigt som jag tror att de blev lite trötta ju längre matchen gick, säger Martin Landström.

Landström är Sportklubbens bäste poänggörare och har producerat 35 (10+25) poäng på 17 spelade matcher. Med de poängen ligger Landström på en nionde plats i den totala poängligan. Igår var han tillbaka igen efter att ha suttit i karantän och missat några matcher under de senaste veckorna. Men han själv var aldrig sjuk utan han satt i karantän på grund av sjukdom i hans närhet.

– Jag satt sju dagar i karantän men som tur är har jag varit frisk och kunnat hålla igång med lite egen träning. Men det var riktigt skönt att få spela match igen. Kroppen kändes bra och jag tycker det gick bra.

Imorgon spelar VSK veckans andra match och det blir också andra raka hemmamatchen då Vetlanda BK kommer på besök.

Tätt spelschema denna vecka med tre matcher på fem dagar, hur är det att få spela mycket matcher på kort tid?
Väldigt roligt med mycket matcher nu, det är därför vi håller på. Klart det kan slita på kroppen över tid men sköter man kroppen och ser till att vara noga med vila, rehab och återhämtning så ska det inte vara några problem.

Imorgon spelar VSK som sagt match mot Vetlanda och matchen börjar 18:00 i ABB Arena Syd. Vetlanda ligger på en elfte plats i tabellen med 16 inspelade poäng på 21 matcher. De kommer senast från två raka förluster mot Frillesås BK och Bollnäs GIF. En spelare som spelat i Vetlanda är just Martin Landström, han spelade i Vetlanda innan han kom till VSK inför säsongen 2017.

– Det kommer bli en riktigt tuff match, Vetlanda är ett bra lag och de är i ett pressat läge nu. Jag tror de kommer vara noggranna och inte bjuda på så mycket. De har en riktig toppspelare i Joakim Andersson och det känns som att han kan orka hur mycket som helst. Vårt försvarsspel kommer bli viktigt, vi behöver vårda bollen och sen försöka vara kliniska i avsluten. Vi har pratat lite extra om fasta situationer. Vi är medvetna om att Vetlanda har bra skyttar och därför behöver vara fokuserade på deras fasta situationer samtidigt som vi ska försöka vara effektiva när vi själva får chansen, säger Landström.

E L I T S E R I E N H E R R
Västerås SK – Vetlanda BK
Onsdag 26 januari, 18:00
ABB Arena Syd

Köp din biljett till matchen här >>>

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors