”Väldigt viktig sett till prestationen” – Charlotte Selbekk inför söndagens seriefinal

Två matcher återstår av Elitserien Dam och det väntar en riktig stormatch i ABB Arena Syd på söndagseftermiddagen.

Tvåan VSK mot ettan Villa Lidköping när lagen gör upp i ABB Arena Syd 15.00 på söndagseftermiddagen.

– Det ska bli kul att möta Villa igen, det känns som en evighet sen annandagen då vi möttes senast. Det ska också bli kul att mäta sig. Det är många, många landslagsspelare på isen imorgon så jag hoppas att våra supportrar tar sig ner och stöttar oss. Vi vet vilket fint stöd alla VSK:are kan ge oss, och vi hoppas att ”Wille” är på samma nivå som tidigare idag på Tele2, säger Charlotte Selbekk.

Villa Lidköping toppar tabellen med sina 28 poäng, tre poäng före Grönvitt.

– Villa har radat upp segrar och är det bästa laget just nu. De har fortfarande en väldigt bred trupp med bra spelare på varje position, så vi måste verkligen upp på vår högsta nivå för att ta hem segern.

Vad mer konkret behöver ni göra imorgon?
– Framförallt ett stenhårt jobb i deffen, Villa har många skickliga spelare så prio ett får vara deffen. Offensiven kommer och då blir det viktigt att vi är kliniska och sätter våra lägen när vi får dem, vi vet hur viktigt det är att ta vara på sina chanser och att utnyttja fasta situationer.

Två matcher återstår av grundserien och matematiskt finns det fortfarande en möjlighet för VSK att ta hem seriesegern. Då behövs en vinst imorgon.

– Matchen är väldigt viktig sett till prestationen, vi vill gärna prestera så som vi gjort de senaste matcherna. Det skulle inte vara kul om Villa vann serien på vår hemmaplan, därför vill vi göra en bra prestation och vinna matchen.

Slutspelet närmar sig också, finns det några kvitton du vill se inför slutskedet på säsongen?
– Vi vill bygga känslan inför slutspelet och vi vet att när vi presterar bra så är vi svårstoppade. Vi vill bevisa för oss själva men också alla andra att vi spelar på en hög nivå.

När vi är såhär nära slutspelet, visar man då alla kort när man möter en toppkonkurrent?
– Det är en bra fråga. Jag tror att man kanske håller lite på nån hörnvariant, annars är det en match som vilken som helst där båda lagen vill vinna. Så jag tror att det blir en liten blandning från båda håll där.

Elitserien Dam | Omgång 15
Västerås SK – Villa Lidköping
Söndag 18 februari, 15.00
ABB Arena Syd

Köp biljett till matchen >>>