Välkommen till bandy- och skridskoskolan!

Vi är igång med bandy- och skridskoskolan, om du missade första tillfället så gör det inget! Välkommen nu på lördag, 25/11, igen.

Bandy- och skridskoskolan är fortsatt gratis för alla deltagare.

– Vi vill skapa förutsättningar för fler barn att komma i rörelse samt att bli framtida bandyspelare, där vi vet att om vi får in dem i vår verksamhet så fortsätter de allra flesta långt upp i junioråldrarna. Vår vilja är att skapa en grundförsörjning till våra egna representationslag, där vi vill att en stor del av elitspelarna ska komma från egna led, säger VSK Bandys ordförande Nicklas Nilsson.

Ett tidigare myntat uttryck från VSK Bandy är ”så många som möjligt, så länge som möjligt”. Det här är en del i det tankesättet.

– Ett steg är såklart att få in så många som möjligt i vår verksamhet, där de får prova på skridsko och bandy. Därefter ska vi utbilda våra spelare både på och utanför isen. I allt från hur man är en bra kompis till hur man gör översteg och skjuter en boll.

Tiderna som gäller:
Flickor 2016, 10.00-11.00
Pojkar 2016, 09.00-10.00
Flickor 2017, 10.00-11.00
Pojkar 2017, 09.00-10.00
Flickor 2018, 10.00-11.00
Pojkar 2018, 10.00-11.00

Är man född ett annat år än de angivna ovan så kan man självklart komma och vara med ändå! Kom ner och testa så ser vi till att du får vara med på den nivå som är lagom för dig.

Alla nya, oavsett ålderskategori, är välkomna ned till 10.00.
Vi samlas ute vid Salboheds Arena, fd. Hakonplan.

Kom i god tid så du hinner byta om och ge dig ut på isen tillsammans med alla andra. Har dina vårdnadshavare skridskor och hjälm är de också välkomna ut på isen.
Bra att ha är skridskor och godkänd (CE-märkt) hjälm med galler. Lekhjälm, cykelhjälm eller annan hjälm som inte är godkänd eller avsedd för issport bör inte användas. Vi har några par skridskor och några hjälmar att låna ut om du vill prova men inte har egen hjälm eller skridskor.

Bandy- och skridskoskolan är helt gratis. Se till att ha all utrustning med dig. Träningströja lånas på plats och bandyklubbor finns att köpa.
Om du inte har utrustning så hänvisar vi till Intersport eller Sporthyra i Västerås.

Har du frågor?
Kontakta VSK Bandys Kansli:
kansliet@vskbandy.se