“Vara bestämda i allt vi gör och viktigt att vi är här och nu” | Tobias Holmberg inför den fjärde kvartsfinalen mot Sandvikens AIK

Kvartsfinalserien lever vidare efter att Sandviken reducerat men Västerås sitter fortfarande i förarsätet. VSK kan avgöra och Tobias Holmberg ger sina tankar inför kvartsfinal fyra. 

Med 2-0 i matcher hade Sportklubben matchboll inför tisdag kvällens drabbning mot SAIK. Det var en jämn och tuff match precis som de tidigare men Sandviken vann matchen med 5-4. Vilket gör att matchserien lever och nu står det 2-1 i matcher till grönvitt.

– Det var en tuff match där vi var förberedda på att Sandviken skulle vara desperata. Men det är små marginaler och tyvärr hade SAIK marginalerna på sin sida. De gjorde mål i rätt lägen samtidigt som vi inte lyckades med det. Det gav såklart mer energi till Sandviken men vi kunde ha gjort vissa detaljer i spelet bättre, säger Tobias Holmberg och fortsätter:

– Vi ser det här som en lång match som vi leder men vi har inte vunnit något än. Vi har fortfarande väldigt bra möjligheter och har ett gott självförtroende. Vi har en bestämdhet och en positiv känsla i truppen samtidigt som vi är medvetna om att vi har matchboll och vi ska gå för att slå in den.

Under torsdagen sätter sig herrlaget på bussen för att åka upp till Sandviken och spela den fjärde matchen i kvartsfinalserien. Eftersom VSK har matchboll måste SAIK vinna för att fortsätta hålla serien vid liv men vinner Västerås är det klart och då kan vi börja förbereda oss för semifinal. Matchen imorgon har flyttats från Göransson Arena och kommer att spelas ute på Jernvallen. Det väntas alltså kvartsfinal bandy mellan två klassiska lag på ett klassiskt vis under torsdagskvällen.

– Jag tror matchbilden kommer se liknande ut som de tidigare där detaljer och fasta situationer blir extra viktiga. Sandviken vill troligtvis ha mycket boll och kommer vara desperata men vi är tydliga och klara med vad vi ska göra. Vi måste vara bestämda i allt vi gör och viktigt att vi är här och nu när vi spelar. Det blir kul att matchen spelas utomhus, det ser ut att bli bra väder och bra förutsättningar, avslutar Holmberg.

 

K V A R T S F I N A L 4:5
Sandvikens AIK – Västerås SK
Torsdag 3 mars, 19:00
Jernvallen

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors