Västerås kopplar greppet om kvartsfinalen | Vann över Skirö AIK med 5-2

Damlaget spelade ikväll första kvartsfinalen borta mot Skirö AIK. En match som VSK vann och har nu ett bra läge att spela sig till en semifinal. Vi tog ett snack med Maja Odén efter matchen. 

 

Nu är damlagets första kvartsfinal spelad mot Skirö AIK och det slutade med en 5-2-seger till Västerås SK. Det gör att VSK har kopplat greppet om kvartsfinalen inför returen på söndag. Matchen började jämn med chanser åt båda håll men i den 26:e matchminuten gjorde VSK 1-0 genom mål av Bella Aronsson. Efter den första halvlekens slut stod det 2-0 till grönvitt och under den andra halvleken kunde Västerås kontrollera matchen och till slut vinna med 5-2.

– Vi kanske inte är jättenöjda med matchen i sin helhet men vi vinner och det är det som räknas. Skirö kom ut hårt med mycket fart och försökte sätta press men jag tycker ändå vi tar det lugnt och har tålamod i spelet. Vi stressar inte upp oss även om de försöker stressa oss. Sen får vi ett mer lugn i spelet efter 2-0 och visst ger det en trygghet att gå in med en tvåmålsledning inför andra halvlek. Vi förvaltar det bra och gör det vi ska men det finns fortfarande detaljer att slipa på, säger Maja Odén.

Maja Odén gjorde både 3-1-målet och det slutgiltiga 5-2-målet idag.

Hur kändes det för egen del idag?
– Ja det kändes bra, vi tog vara på en kontring och sen kunde jag slå in en retur. Men som sagt så finns det mer att hämta både från mig och från laget. Det finns lite detaljer att slipa på och spetsar vi till de kommer det kunna bli riktigt bra.

Kvartsfinalen består av två matcher där VSK nu har tagit ledningen med 1-0 i matcher. Västerås har alltså skaffat sig ett bra läge inför hemmamatchen som spelas på söndag och all press ligger på Skirö.

– Vi har satt oss i ett bra läge nu men vi vill göra det så bra som möjligt. Inget är klart än och det är 90 minuter bandy kvar att spela. Vi ska göra det vi kan för att vinna nästa match sedan tar vi det därifrån, avslutar Odén.

Skirö AIK – Västerås SK 2-5 (0-2)
27’ 0-1 – Bella Aronsson (Thea Öhlin)
43’ 0-2 – Charlotte Selbekk
—————————————————
55’ 1-2 – Emma Drott (Kicki Sigfridsson)
56’ 1-3 – Maja Odén (Ingrid Bjonge)
74’ 1-4 – Charlotte Selbekk
78’ 2-4 – Karla Thuresson
90’ 2-5 – Maja Odén (Charlotte Selbekk)

Utvisningar – 10 min
Skirö AIK: Irma Juhlin Haraldsson, Kicki Sigfridsson
Västerås SK: Mathilda Eklund, Emelie Åkerlund

Hörnor
Skirö AIK: 9
Västerås SK
: 17

Publik
183

VSK BANDYS STARTELVA
#1 Isabelle Larsson (mv)
#89 Emelie Åkerlund
#19 Emma Janhunen
#14 Malin Kuul
#4 Virva Rylander
#3 Julia Norrman
#23 Bella Aronsson
#12 Galina Mikhaylova
#18 Charlotte Selbekk (K)
#17 Mathilda Eklund
#62 Linda Lohiniva

Bänken
#65 Sara Carlström (mv)
#8 Maja Odén
#9 Lovisa Odén
#11 Ingrid Bjonge
#22 Thea Öhlin