“Vi har en jättebra känsla i gruppen och det börjar kännas att det är slutet på säsongen” | Virva Rylander inför KS Bandy

Med två raka segrar i bagaget laddar damlaget för säsongens sista match av grundserien. Vi tog ett kort snack med försvararen Virva Rylander inför lördagens bortamatch. 

Damlaget åkte till Stockholm i onsdags för att spela bortamatch mot AIK. VSK var på jakt efter revansch med tanke på att AIK vann det senaste mötet mellan lagen. Matchen började lite trevande och AIK hade ledningen efter första halvleken men under andra halvleken utjämnade Västerås SK och kunde sedan gå vinnande ur matchen. Slutsiffrorna skrevs till 5-2 för VSK och nu laddar de om för att spela sin sista match av årets grundserie.

– Det är otroligt skönt att vi fick ta revansch. Tyvärr var vi inte helt påkopplade från start och vi slarvade lite i spelet under första delen av matchen. Men sen tycker jag att vi kommer in i matchen och i slutet av den första halvleken spelade vi bra. Men vi hade kunnat fått in något mer mål innan pausen, säger Virva Rylander och fortsätter:

– Inför den andra halvleken sa vi att vi skulle fortsätta som den första halvleken avslutades men att vi kunde höja noggrannheten i defensiven. Samtidigt kunde vi attackera mer mot målet och ta oss in på insidan mer när vi gick till anfall.

Nu är det även dags för Sportklubbens damlag att spela sin sista grundseriematch och få stänga årets seriespel av Elitserien 2021/22. Under lördagseftermiddagen spelar VSK bortamatch mot KS Bandy. Västerås är klara som trea i tabellen med 23 poäng inför den avslutande matchen av grundserien. Sedan väntar slutspel och kvartsfinalerna startar nästa helg.

– Vi har chansen att få med oss en god känsla inför slutspelet och det är viktigt mentalt att få avsluta serien på ett bra sätt. Vi ska få igång delaktigheten i spelet och passa på att finslipa på lite detaljer. Självklart vill vi vinna den sista matchen av serien och vi ska vara påkopplade från start och se till att vara noggranna i defensiven, säger Rylander.

Efter ett spretigt spelschema med lite längre uppehåll mellan matcherna och ett långt uppehåll som varade för Västerås under hela januari har nu damerna haft ett betydligt tätare spelschema under den senaste tiden. Efter vi avslutat seriespelet väntar några dagars ledighet där truppen får chansen att slipa på detaljer och ställa in fokus mot slutspelet.

– Vi har en jättebra känsla i gruppen och det börjar kännas att det är slutet på säsongen. Slutspelsvibbarna smyger sig på i takt med att vi börjar gå mot våren och extra kul nu när restriktionerna släppts. Man märker av att det är ett annat snack bland folk nu när publiken får komma tillbaka och möjligheten att fylla arenorna finns igen, avslutar Virva Rylander.

 

E L I T S E R I E N D A M
KS Bandy – Västerås SK
Lördag 26 februari 16:00
Skarpe Nord

Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors