“Vi ska ut och köra från start” | Robin Andersson inför IFK Rättvik borta

Under förra veckan drabbades herrarna av Covid-19 men det är förbi och imorgon väntar en ny match. Vi tog ett kort snack med anfallaren Robin Andersson för att stämma av läget men också höra hans tankar inför matchen mot Rättvik. 

Efter en veckas uppehåll för herrlaget är det återigen dags för match imorgon, då Västerås SK åker till Rättvik för en ny bortamatch. Det är ganska exakt en vecka sedan VSK laddade för en bortamatch mot Hammarby IF men samma dag som matchen skulle ha spelats på kom beskedet att matchen var tvungen att skjutas fram. Anledningen var att några spelare hos Sportklubben testat positivt för Covid-19, vilket inte är ovanligt i dessa tider. Men det kom väldigt plötsligt och precis innan laget skulle samlas för att sätta sig i bussen och åka till Stockholm.

– På något konstigt sätt så har man blivit van vid det och det är bara att gilla läget. Vi har fortsatt att förbereda oss inför matcher som vanligt men vi är självklart medvetna om att sånt här kan hända. Det gäller att vara professionell, påverka det man kan och hantera situationen när den uppstår, säger Robin Andersson.

Du var själv en av dem som testade positivt för Covid-19, hur var det och hur är det nu efteråt?
– Ja, det kom verkligen plötsligt men som tur är har jag klarat mig lindrigt. Jag fick feber och var lite krasslig så det var bara att ta dag för dag. Men jag blev snabbt bra igen och har följt restriktionerna med karantän samt två symtomfria dagar som man ska sitta innan man kan gå tillbaka. Detta gjorde att vi hade stängt under helgen och i måndags, några spelare var tillbaka och tränade i tisdags. Sen har fler kommit tillbaka successivt och nu ska vi vara full trupp så det känns bra att det inte blev ett längre uppehåll än såhär.

Västerås SK har en fin form och kommer senast från en komfortabel seger mot Vetlanda BK. Hittills under det nya året har Sportklubben inte förlorat en enda match, de har nio vinster och en oavgjord match. Nu är det en haltande tabell men VSK är i dagsläget fyra med 33 poäng på 23 spelade matcher.

– Jag tycker spelet känns stabilt, försvarsspelet har verkligen börjat sätta sig och alla tror på vårt spelsystem. Vi spelar mer kontrollerat och är väldigt trygga med varandra. Vi har en bra defensiv nu och det ska vi fortsätta vara noggranna med, sen har vi många skickliga spelare som kan lösa situationer på egen hand, säger Andersson.

Imorgon väntar bortamatch mot IFK Rättvik, senast VSK spelade mot Rättvik vann grönvitt med 8-2 på hemmaplan.

Vad blir viktigt för er att tänka på imorgon?
– Visst har vi haft ett litet uppehåll nu men vi har tränat på bra under denna vecka och så länge har vi inte varit borta, så vi ska ut och köra från start. Det gäller såklart att vi börja i rätt ände och sen är noggranna i passningsspelet men vi är fokuserade på uppgiften, avslutar Robin Andersson.

 

E L I T S E R I E N H E R R
IFK Rättvik – Västerås SK
Fredag 4 februari, 19:00
Rättvik Arena

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors