Bruun: – Vi spelar för invecklat

Anders Bruun är nedstämd när undertecknad pratar med honom i bussen efter förlusten borta mot Bollnäs. – Vi får inte riktigt till det. Vi spelar för invecklat för de här förhållandena.

AndersBruun1

Anders Bruun

Den första halvleken präglades av kyla och misstag, där misstagen skulle visa sig vara ödesdigra för VSK Bandys del. – Deras första mål gör de på hörna som skapats efter slarv från vår sida. På det andra målet tappar vi boll och är inte med. Det fjärde målet så ska jag rensa men får halvträff och Hellmyrs plockar upp bollen och gör mål. Sen tycker jag inte att vi får till det eller skapar särskilt mycket chanser framåt.

Bruun missade tisdagens möte mot IFK Vänersborg p.g.a. känning i vänster knä, men var alltså tillbaka till den på förhand tuffa borta matchen mot Bollnäs. – I den aspekten så var det helt okej, inga problem med knät. I övrigt så blev det konstigt spel, framförallt i andra halvlek där det blev chansbollar, studsar hit och dit så det är svårt att analysera när det inte blir några vanliga situationer.
Man känner sig själv allmänt hafsig när man vevar och slår hejvilt på varje boll.

När VSK trycker på i sin slutforcering gör Bollnäs två mål och slutresultatet skrevs till 6-2 för hemmalaget. Anledningen till att Bollnäs vann matchen är på ett sätt ganska glasklar hos Bruun. – De bemästrar förhållandena bäst, det är inte mycket att snacka om. De hade förmodligen bestämt sig för att spela enkelt, vilket vi också hade gjort för den delen. Vi hade rätt mycket fokus på att klara kylan och det lyckades vi med, men vi blev nog lite förvånade över isen. Bollnäs kändes mer förberedda på underlaget än vi, utan att vi ska skylla förlusten på det. Vi ska kunna hantera det, men Bollnäs var bättre än oss idag.

 
Läs intervju med Michael Carlsson efter matchen här >>>
Läs matchreferat från Bollnäs – VSK här >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

 

VSK_Logga_555