“Vi tar med oss inställningen och energin” | Mathilda Eklund inför Skirö AIK 

Efter första matchen på en månad väntar ett betydligt tätare spelschema för damlaget. Imorgon är det dags för nästa match och vi tog ett kort snack med mittfältaren Mathilda Eklund inför mötet. 

I onsdags spelade damerna deras andra match för året när AIK var på besök. En match som slutade oavgjord och siffrorna skrevs till 2-2. Med hälften av seriematcherna spelade är förhoppningarna att det ska rulla på med matcher framöver. Redan imorgon är det dags för en ny match då Västerås SK tar emot Skirö AIK på hemmaplan.

–  Det var riktigt kul att få komma igång och spela match igen, men visst kändes det att det var längesen vi spelade. Vi har missat både träningar och matcher på grund av Covid-19 så huvudfokuset var att jobba hårt och hjälpa varandra, därefter kommer detaljerna och kreativiteten. Det var även roligt att få möta ett bra motstånd direkt, säger Mathilda Eklund.

Matchen började lite trevande för VSK och AIK tog ledningen efter drygt sex minuter av första halvleken. Fem minuter senare utökades ledningen till 2-0 och första halvleken slutade med en 2-0 ledning för AIK. Men i början av andra halvleken reducerade Sportklubben och i den 72:a minuten kom också kvitteringen.

– AIK är bra och vi visste att det skulle bli tufft men vi var påkopplade och jag tycker vi kom in i det ju längre matchen gick. Vi fick mycket energi av glädjen att spela igen och vi spelade för varandra och visade hjärta. Jag tycker vi kan vara nöjda med en poäng även fast vi alltid vill vinna. Det finns mycket positiva saker att ta med oss, som att vi spelar för varandra, vi täcker skott, tävlar om varje boll och i varje närkamp. Just den inställningen och det hårda jobbet ska vi ta med oss för att sedan bygga på med detaljer, säger Eklund.

Imorgon är det dags för nästa hemmamatch som sagt och senast VSK spelade mot Skirö var faktiskt den sista matchen innan Covid-uppbrottet kom. Den matchen vann Västerås med 7-2 på bortaplan.

Match mot Skirö imorgon, hur är dina tankar inför det?
– Vi tar med oss inställningen och energin från AIK-matchen samt bygger vidare på spelet. Vi ska inte ge dem några utrymmen utan vi vill komma ut hårt från start och ta kommandot direkt. Det blir viktigt att ha tålamod, vara täta i defensiven men också våga fylla på i anfallet.

 

E L I T S E R I E N D A M
Västerås SK – Skirö AIK
Lördag 5 februari, 13:00
ABB Arena Syd

Köp din biljett till matchen >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

 

Text: Martin Jibbefors