”Vi vill få upp en jämnhet” | Herrlaget laddar för träningsmatch mot Gripen/Trollhättan

På söndag åker herrlaget till Örebro för att möta Gripen/Trollhättan i en träningsmatch. Det blir sista testet för Grönvitt inför Svenska Cupen kommande helg. – Det ska bli jäkligt roligt att spela igen, säger Viktor Spångberg.

Senaste spelade matchen var bronsmatchen i Mästarcupen mot AIK. Nu, drygt tre veckor senare, väntar nästa träningsmatch.

– Först och främst ska det bli roligt att spela igen. Vi pratade rätt mycket efter cupen och sen hade vi en period där vi inte kunde vara på is utan fokuserade mycket på vila och att bygga upp oss med barmarksträning. Det ska bli jäkligt roligt att spela igen.

En träningsmatch med VSK som hemmalag men som spelas i ÖrebroABB Arena Syd är uppbokad för TIC 2022 (juniorcup för P16 och P19).

– Planen i Örebro är lite mindre än här hemma så det blir inte riktigt samma ytor. Sen är det bra att inte bara spela matcher här hemma, det är bra att få känna på andra planer också. Det ska bli kul att möta ett lag som man inte mött på ganska länge.

För motståndet denna träningsmatch står Gripen/Trollhättan. En nykomling i Elitserien som hittills har haft en fin försäsong. Under Vänersborgsklubban Cup föregående helg vann man över Hammarby IF, spelade oavgjort mot Frillesås BK och förlorade med uddamålet mot Villa Lidköping. Därtill har man segrar mot Lidköpings AIK och IFK Kungälv i träningsmatcher.

– Gripen har ganska många spelare som har spelat i Elitserien tidigare, det finns rutin samtidigt som att de plockat in lite unga talanger. Esplund spelar ju där och han drar ett stort lass, de har nog en bra mix och kan störa ganska många lag i vinter.

Vad vill du se av dig själv och dina lagkamrater?
– Vi vill få in känslan att spela match igen, det här blir sista matchen innan Svenska Cupen också. Vi vill sätta ganska mycket av det vi vill göra och hålla fokus i det. Vi vet att vi har höga toppar och det gäller att inte sjunka så lågt emellanåt. I matcherna hittills har vi släppt in lite lätta mål, så vi vill få upp en jämnhet. Samtidigt är det fortfarande försäsong och träningsmatcher, så vi ska ha saker att jobba på hela tiden här.

T R Ä N I N G S M A T C H
Västerås SK – Gripen/Trollhättan
Söndag 25 september, 14:00
Behrn Arena, Örebro

Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Dan Kiwii Persson