“Vi vill ta tag i taktpinnen direkt och visa att vi är här på riktigt” | Henrik Kjellsson inför den andra semifinalen mot Villa Lidköping

Efter förlust på bortaplan i den första semifinalen är det nu dags för Västerås att försöka ta revansch på hemmaplan. Vi tog ett kort snack med målvakten Henrik Kjellsson inför den andra semifinalen.

Under söndagen spelades den första semifinalen mellan Västerås SK och Villa Lidköping där matchserien spelas i bästa av fem. Eftersom Villa Lidköping vann grundserien har de också en hemmamatch mer än Västerås. VSK har inte tagit sig förbi kvartsfinalen under de tidigare två säsongerna så det var ett tag sedan Västerås fick kliva ut till en semifinal.

–  Det kändes grymt kul, en lite lättnadskänsla med tanke på att det var längesen vi spelade semifinal. Men nu är det en ny matchserie vi har gått in i och det är fullt fokus på att ta oss vidare härifrån, säger Henrik Kjellsson.

Matchen började med högt tempo och den bjöd på chanser åt båda håll samtidigt som man kunde känna av slutspelskänslorna från läktaren. Villa kunde ta ledningen genom ett hörnmål och efter den första halvleken stod det 3-1 till Villa Lidköping. Under den andra halvleken kunde Villa spela på ledningen samtidigt som Västerås drog på sig några utvisningar. Matchen slutade till slut med en 5-1 seger till Villa Lidköping.

– Jag tycker vi började bra och det svängde lite fram och tillbaka. Villa lyckades göra två hörnmål i den första halvleken vilket vi inte är helt nöjda med. Sen är Villa väldigt bra när de får spela på ledning och vi lyckades inte riktigt komma upp dit vi vill. Vi vill föra spelet mer och det ska vara mer på våra villkor. Vi vet att vi är ett bra lag och att vi har alla möjligheter att ta oss vidare så det är bara att blicka framåt, säger Kjellsson.

Sportklubben spelar sin första hemmamatch av semifinalen under tisdagskvällen och matchen börjar 19:00 i ABB Arena Syd. VSK har alltså chansen att kvittera i matchserien och se till att förlänga semifinalen.

– Vi vill ta tag i taktpinnen direkt och visa att vi är här på riktigt och att vi ska göra match av det här. Vi vill äga matchbilden mer och det gäller att vi gör det vi ska och är noggranna över 90 minuter. Vi är inte nöjda här utan vi tänker ge allt för att ta oss till final för vi vet att vi har alla möjligheter för det.

Det bjöds på ett bra tryck i ABB Arena Syd under kvartsfinalerna och det var längesen vi fick se herrarna spela semifinalbandy i Västerås. Så nu sluter vi upp och tillsammans jobbar vi fram en seger och kvittering av semifinalserien.

– Det ska bli riktigt roligt att kliva ut på isen inför hemmapubliken och jag hoppas att det kommer mycket folk. Det hjälper till med ett bra stöd från läktaren, vi är grymt taggade och tänker ge allt där ute på planen så jag hoppas att publiken kan ge allt också, avslutar Kjellsson.

 

S E M I F I N A L 2:5
Västerås SK – Villa Lidköping
Tisdag 8 mars, 19:00
ABB Arena Syd

Köp biljetter till matchen >>>

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Följ matchen på VLT >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

Text: Martin Jibbefors