”Vill alltid gå snabbaste vägen till mål” | Jesper Jonsson inför genrepet mot Sandvikens AIK

Herrlaget laddar inför lördagens genrep mot Sandvikens AIK, och Jesper Jonsson blir än mer laddad när han pratar om att publiken nu är tillbaka. – Det blir en helt annan sport att spela, säger mittfältaren.

Med en vecka kvar till Elitseriepremiären hemma mot Bollnäs GIF börjar känslan inför serien höjas.

– Det är klart att man längtar till fredag redan nu och att spela inför publik igen blir en extra krydda såklart.

Det har gått tre veckor sedan den senaste matchen, då Svenska Cupen i Lidköping. Sedan dess har herrlaget både vilat och tränat på hårt.

– Det känns som att det är väldigt längesen vi spelade match nu och det är härligt att komma igång igen såhär nära premiären. Det blir en viktig match för känslan inför nästa vecka.

På andra sidan i genrepet står Sandvikens AIK, blir det en bra värdemätare?
– Ja absolut. Sandviken är ett väldigt bra lag och ett motstånd som är svåra att möta. Det gäller att vi är på tårna, både när det gäller farten i benen och att vi är trygga i positionsspelet.

Jesper Jonsson kliver in i sin tredje säsong i Sportklubben och berättar om skillnaden i laget i år jämfört med tidigare.

– Vi har ett bra lag och är ett skönt gäng, det har vi varit tidigare också. Nu har vi lite mer spets om vi jämför med de tidigare åren, och det är konkurrens om platserna. Det tror jag gynnar oss i längden.

Årets upplaga av VSK är ett lag fyllt med snabba och bollskickliga spelare. Hur vill man då spela sin bandy?

– Vi vill spela ett spel där vi har mycket boll och där vi har fart. Alla ska vara delaktiga och vi ska verkligen försöka spela offensivt, vi vill alltid gå den snabbast vägen till mål. Det hoppas jag att vi kommer visa under säsongen.

Redan förra säsongen flyttade Oscar Gröhn in från sin ytterhalvsposition till vänsterbacken, där är han kvar. Nu är även Magnus Joneby back, nedflyttad från sin tidigare mittfältsposition.

– Jag ser bara positivt på det. Det är två spelare som är vana att ha mycket boll och vi vill föra matcherna med alla delaktiga, så att vi blir svårlästa. Sen blir det upp till anfallsspelet att vi kommer till avslut, så att vi inte går iväg med för mycket folk så att vi blottar oss bakåt. Men alla är insatta i att det är 100% fokus på defensiven, alla är försvarsspelare också.

Hur är känslan för egen del nu när försäsongen börjar lida mot sitt slut?
– Bra. Jag hoppas att den här vilan vi har haft har gjort gott. Det har känts bra på träning och jag hoppas att formen är stigande.

Slutligen, och äntligen, är publiken tillbaka.

– Det betyder jättemycket. Det blir en helt annan sport att spela, anspänningen blir betydligt högre när man vet och ser att det är folk på plats. Det är det man vill ha, känslor och liv på läktarna. Vi hoppas att vi med vårt sätt att spela ska få igång publiken och att de tycker att det är kul att vara här och se oss spela.

T R Ä N I N G S M A T C H | GENREPET
VSK Bandy Herr – Sandvikens AIK
Lördag 23/10 16:20
ABB Arena Syd

ENTRÉ 50kr

Köp din biljett till matchen här >>>