Villa Lidköping nästa för VSK Bandy

 Ikväll spelar VSK Bandy en träningsmatch borta mot Villa Lidköping, en match som Michael Carlsson är taggad inför. – Vi ska åka ner och spela vårt spel.

Säsongens fjärde träningsmatch spelas alltså i Lidköping mot Villa. Ett Villa som varit lugna under “Silly Season” där man tagit Martin Andreasson (Från Gais) och nye tränaren Johan Sixtensson (från Gripen). Matchen mot VSK är Villas första träningsmatch den här försäsongen.

Ikväll möter ni Villa Lidköping på bortaplan i säsongens fjärde träningsmatch. Hur går tankarna inför matchen?
– Tankarna går att vi ska åka ner och göra en riktigt bra match, vi ska spela vårt spel helt enkelt. Sätta fart från början och ta tag i matchen.

Vilken typ av lag är Villa Lidköping den här säsongen?
– Villa har också de bytt tränare inför säsongen så det kommer säkert bli vissa förändringar. Det vill man alltid som ny tränare, att föra in sina tankar och idéer.

Under försäsongen är det många matcher mot topplag (Sandviken, Hammarby, Villa Lidköping, Jenisej och derbyt mot Tillberga) hur har ni tänkt i planeringen där?
– Vi har mött Sandviken under försäsong i flera år så det verkar vara nån slags tradition, och Jenisej ligger på träningsläger här i Västerås så det är naturligt att möta dem. Dock har vi inte åkt iväg så mycket under försäsongen tidigare, nu har vi Villa och Sandviken på bortaplan. Det är skönt att komma bort och få några bussresor i benen. Sen vill man alltid ha så bra matcher på försäsongen som möjligt.

Det har varit tight mellan matcherna, nu dras det ut lite. Är det så ni tänkt er att det ska vara?
– Vi ville ha tight mellan matcherna i början så man kommer in och börjar sätta spelet. Nu kommer vi träna hårdare nästa vecka, mycket med skridskoåkning. Sen får grabbarna några dagar extra ledigt där de åker på en resa tillsammans. Sen försöker vi bli så lätta och fräscha som möjligt till cuperna som väntar.

Det börjar bli en standardfråga, men hur fungerar spelet?
– Det sitter mer och mer, vi är där vi ska vara i utvecklingen just nu. Som jag sagt tidigare så tar vi kliv varje träning och till Svenska Cupen vill vi vara rätt klara och göra en bra turnering där och i World Cup.

 

VSK Bandys lag till kvällens match mot Villa Lidköping

Målvakt
#13 Andreas Bergwall

Backar
#4 Anders Bruun, #14 Patrik Sjöström, #37 Aksel Ekblom

Halvor
#11 Jesper Hermansson, #15 Oscar Gröhn

Mittfältare
#27 Mikael Olsson, #110 Magnus Joneby (K)

Anfallare
#8 Tobias Holmberg, #91 Johan Esplund, #9 Jonas Nilsson

Bänken
#30 Henrik Kjellsson (mv), #90 Janne Rintala, #23 Jesper Norrman (J), #10 Ted Bergström

 

Vi liverapporterar matchen via VSK Bandys Facebooksida (Avslag 19.30), klicka här för att komma dit.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh

 

VSK_Logga_555