Vinnaren i Luciatävlingen 2015 utsedd

Dagen innan lucia förra året genomfördes en frågetävling på Erikslunds Shopping Center och på Saluhallen Slakteriet i samarbete med VL, VSK Bandy och VIK Hockey. Arrangemanget ett sätt att lyfta fram VL:s satsning på fria bussresor under dygnet inför Lucia. Nu är vinnarna i tävlingen utsedda.

I samband med Lucia 2015 bjöd VL alla resenärer i Västmanland på fria bussresor trafikdygnet 12 december. Samma dag genomfördes VL en aktivitet tillsammans med Erikslunds shopping, Saluhallen Slakteriet, VSK Bandy och VIK Hockey. Besökare på Saluhallen Slakteriet fick möjlighet att träffa VSK och prata bandy och de som var på Erikslunds Shopping Center kunde prova på att spela bordshockey mot några av VIK.s A-lagspelare. Det fanns även en möjlighet att delta i en frågetävling med riktigt bra priser i form av presentkort på Saluhallen Slakteriet, Erikslunds Shopping Center och resekort från VL.

En jury bestående av representanter från alla samarbetsparter har nu utsett vinnarna i frågetävlingen. Utav alla som svarat rätt på frågorna plockades de med bäst motiveringen ut. Grattis Cecilia Colmet till vinsten av ett presentkort på såväl Saluhallen Slakteriet som på Erikslunds Shopping Center, dessutom får du ett resekort från VL laddat med 300 kr i reskassa att resa för. Juryns motivering var ”trots sin enkelhet lyckas motiveringen få fram ett tydligt argument för att bära reflex”, och det vinnande bidraget lyder:

Chansen att klara sig i trafiken växer – om man använder reflexer!”

Övriga vinnare har meddelats via e-post.

Rätta svaren på frågorna var:
1. Hur många butiker finns det i Erikslunds Shopping Center (12 dec 2015)
Rätt svar: 79 stycken
2. Vilket år öppnade Saluhallen Slakteriet?
Rätt svar: 2013
3. Hur många SM-guld har VSK Bandy tagit genom åren?
Rätt svar: 19 stycken
4. Vilket år vann VIK Elitseriens grundserie på våren men förlorade i kvartsfinalen mot Djurgårdens IF?
Rätt svar: 1993 (1992/93 har också godkänts som svar)
5. Vilket år levererades första El-bussen till VL för trafik i Västerås?
Rätt svar: 2014

Ett stort tack till alla som besökte oss och tack till alla som ville medverka i frågetävlingen.

VL, Erikslund Shopping Center, Saluhallen Slakteriet, VIK och VSK Bandy