VSK avgjorde i första halvlek

VSK körde över Kalix Bandy på hemmaplan med 8-1 där Grönvitt kontrollerade matchen igenom. Nu väntar ett VM-uppehåll på drygt två veckor innan det börjar bli dags för match igen.

Efter tolv minuter frispelade Tobias Holmberg Ted Bergström som satte bollen upp i nättaket. I matchminut 19 utnyttjade Janne Rintala Kalixslarv och hittar in till Tobias Holmberg som stöter in bollen i mål. 3-0 satte Janne Rintala själv när han bombade in ett skott i krysset. Efter VSK:s 3-0-mål tog Kalix timeout. Men det var VSK som fortsatte köra på och 4-0 satte Jacob Bucht på passning från Magnus Joneby som precis hoppat in från avbytarbänken. Exakt en minut senare utökade samme Bucht med ett välplacerat avslut. Efter en hörna och en hörnretur hamnade bollen hos Mikael Olsson som bokstavligen lyfte in bollen i första krysset. Precis innan halvtidsvilan fick Stefan Edberg en boll i ansiktet och tvingades sedermera utgå från matchen.
Halvtidsresultat: 6-0

VSK tog kommandot även i den andra halvleken och sju minuter in satte Kalixsonen Janne Rintala sitt andra mål för kvällen fram till 7-0. 8-0 blev ett historiskt mål för målskytten Emil Juhlén som gjorde sitt första Elitseriemål. Med dryga kvarten kvar bytte VSK ut Andreas Bergwall för Filip Mörkdal. Kalix tröstmålade i den 89:e minuten genom Christian Frohm.

Jacob Bucht

Klicka här för att se alla mål och intervjuer med Michael Carlsson och Jacob Bucht >>>

Klicka här för att se intervju med Emil Juhlén som gjorde sitt första Elitseriemål idag >>>