Vinst för Grönvitt i hemmapremiären!

Det blev vinst för VSK Bandy i hemmapremiären av årets Elitserie inför 2226 personer. Mikael Olsson och Jonas Nilsson stod för två mål var i denna match.

VSK öppnade matchen friskt och skapade flertalet lägen under de första minuterna, och i den 12:e minuten gav det utdelning. Mikael Olsson gjorde mål när han kom fri mot Pertti Virtanen och kunde sprätta upp bollen i nättaket. Minuten senare utökade Jonas Nilsson ledningen till 2-0 när han sköt in bollen efter isen. I den 25:e minuten blev Mikko Lukkarila frispelad av Henrik Eriksson och kunde reducera. Jonas Nilsson fick göra sitt andra och VSK:s tredje mål i den 40:e minuten när han dribblade bort några av Vänersborgsförsvararna och sköt in bollen bakom Pertti Virtanen. Innan halvtidsvilan ljöd gjorde även Mikael Olsson sitt andra mål för kvällen på en direktpass från Tobias Holmberg.
Halvtidsresultat: 4-1

Det såg länge ut att bli en mållös andra halvlek men i den 72:a minuten fick Jocke Hedqvist ett gyllene läge efter att domarna dömt straff, men Bergwall stod för en magnifik enhandsräddning. I den 76:e minuten såg Tobias Holmberg till att VSK utökade ledningen till 5-1 efter en soloräd. Minuten senare lossade Jocke Hedqvist sin berömda bössa och såg till att matchen blev jämnare. Mikko Lukkarila fastställde slutresultatet i den 81:a minuten på hörna.
Slutresultat: 5-3

MikaelOlsson1

Mikael Olsson

Mål för VSK
Mikael Olsson 2 mål
Jonas Nilsson 2 mål
Tobias Holmberg 1 mål

Assist för VSK
Johan Esplund 2 assist
Jonas Nilsson 1 assist
Ted Bergström 1 assist
Tobias Holmberg 1 assist

Utvisningar för VSK

Hörnor
Västerås SK 11
IFK Vänersborg 6

Publik
2226

 

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555