VSK Bandy kopplar grepp om kvartsfinalserien!

VSK Bandy kopplar ett grepp om kvartsfinalserien i och med segern borta mot IFK Vänersborg med 4-3. Även den här matchen blev en tuff historia där det smällde till höger och vänster. VSK Bandy leder nu med 2-0 i matcher.

IFK Vänersborg öppnade matchen kvickt och det genom framförallt Johan Koch. Det var Johan som snyggt tog sig fram och spelade bollen kort till Nils Bergner som kunde avsluta i mål. VSK:s kvitteringsmål kom i den 15:e minuten när Jacob Bucht snappade upp en rensning och hittade in till en fri Tobias Holmberg som kunde raka in bollen i mål. I den 20:e minuten hade VSK gyllene läge att ta ledningen då Simon Jansson ordnade en straff som Patrik Sjöström sedermera missade. Istället var det IFK Vänersborg som gjorde nästa mål och återtog ledningen efter ett snabbt frislag från Christoffer Fagerström som ställde Bergwall helt. I den 38:e minuten visade sig att hårt jobb lönar när Ted Bergström jobbade sig till bollen i offensivt straffområde efter IFK Vänersborg slarv och kunde dra dit bollen.
Halvtidsresultat: 2-2

Drygt en kvart in i andra halvlek var det VSK som för första gången i matchen tog ledningen när Ted Bergström hittade Jonas Nilsson i djupled men en nätt passning, Jonas tog emot och la in bollen med sin backhand. IFK Vänersborg fick ett mål bortdömt i den 75:e minuten p.g.a. liggande spel. Tobias Holmberg hittade kort därefter fram till Jonas Nilsson med ett kort lyft, Nilsson plockade ner och var kylig i avslutet ensam mot Borvall. Christoffer Fagerström klev runt på högerkanten och hittade in till en fristående Emil Viklund som enkelt kunde stöta in bollen till 3-4.
Slutresultat: 3-4

Mål för Västerås SK
Jonas Nilsson 2 mål
Tobias Holmberg 1 mål
Ted Bergström 1 mål

Assist för Västerås SK
Jacob Bucht 1 assist
Ted Bergström 1 assist
Tobias Holmberg 1 assist

Mål för IFK Vänersborg
Nils Berner 1 mål
Christoffer Fagerström 1 mål

Assist för IFK Vänersborg
Johan Koch 1 assist

Hörnor
IFK Vänersborg: 6
Västerås SK: 10

Utvisningar
IFK Vänersborg: 4×10
Västerås SK: 3×10

Publik
2307

Matchens lirare
Simon Folkesson

 

Se VSKBandyPlay med intervjuer med Jonas Nilsson, Anders Bruun och Michael Carlsson. Samt alla mål från matchen >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555