VSK Fotboll letar manager – för samtal med Johan Mjällby

Forne landslagshjälten i samtal om managerroll i VSK Fotboll.

VSK Fotboll letar efter en person till en managerroll i klubben. Och man för diskussioner den forne landslagshjälten Johan Mjällby.

Vi för en dialog med Johan Mjällby och har fått en möjlighet som vi ska försöka lösa tillsammans med Västeråsarna. Ingenting är klart för än finansiering finns, säger Michael Campese tillförordnad klubbchef i VSK Fotboll.
Johan Mjällby har en lång karriär som fotbollsspelare på absolut toppnivå bakom sig och efter spelarkarriären har han bland annat varit assisterande tränare i skotska storklubben Celtic och engelska Premier League-klubben Bolton Wanderers.

Vi har haft inledande diskussioner som varit positiva. VSK är ett oerhört intressant projekt och förhoppningsvis fortsätter vår dialog i positiv riktning. Sedan är det massor av saker som vi måste komma överens om innan något blir klart, säger Johan Mjällby till vlt.se och fortsätter.
– Jag har varit ledig i några månader nu, och sedan jag kom hem till Sverige har jag haft koll på klubbar som jag anser är klassiska. Västerås SK är en sådan och jag vill sätta tänderna i ett intressant projekt och det är mer intressant än nivån i sig. Det finns en enorm vinning i det för alla, inklusive mig själv. Det finns personer runt omkring klubben som vill göra en ambitiös satsning och det är sådant som intresserar mig.

Kan vi möta Johan i hans sätt att se på sin eventuella roll, ersättningsnivå som faktiskt är en liten del i det. Det han säger är fullt rimligt och inte skyhögt på något sätt. Sedan finns det naturligtvis fler funderingar, Johan är ett stort namn och vad händer om någon annan klubb vill ta honom från oss? Sådant måste vi diskutera. Men det skulle kunna ramla ut i ett ”letter of intent” inom kort. Men vi kommer inte att skriva något klart som vi inte har täckning för, berättar Campese för VLT.se

 

Läs mer på VLT.se och SR här:
Landslagsikon nära VSK Fotboll – vlt.se
Johan Mjällby aktuell för VSK Fotboll – P4 Västmanland
De vill ha Mjällby som ny manager – Sportbladet
Uppgifter: Johan Mjällby ny manager i VSK Fotboll – Fotbollskanalen

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se