VSK segrare på Annandagen!

VSK vann mästarmötet på Annandagen borta mot Sandviken med 10-6, bland annat efter fyra mål från Jonas Nilsson.

Matchen började jämnt och det var hemmalaget som tog ledningen redan i den 3:e minuten genom Patrik Nilsson. Knappt två minuter senare kunde Johan Esplund kvittera. Ytterligare ett par minuter senare plockade Janne Rintala fint ner en boll från Ted Bergström och kunde sätta 1-2 till VSK. Erik Pettersson kvitterade till 2-2 i den 12:e minuten. En rivstart med andra ord.
Sedan uteblev målen för en stund, men lägena dök upp titt som tätt. Andreas Bergwall räddade VSK flera gånger om i mitten på den första halvleken. Michael Carlsson begärde timeout för VSK i den 31:a minuten då han ville lugna ner spelet en aning. Slutet på den första halvleken blev minst lika dramatisk som början av densamma. Jonas Nilsson gav VSK ledningen till 2-3 i den 40:e minuten. Erik Pettersson satte, med ryggen mot mål, bollen i nät bakom Bergwall som var på bollen men som inte orkade styra ut den från mål. Det såg ut att gå till halvtidsvila oavgjort men Jonas Nilsson ville annat och satte 3-4 i den 45:e minuten.
Halvtidsresultat: 3-4

Den andra halvleken började en aning lugnare sett till spelet, men målformen för Jonas Nilsson fortsatte och han utökade VSK:s ledning till 3-5 i den 49:e minuten. Erik Pettersson reducerade på hörna kort därefter innan Stefan Edberg kopierade Petterssons mål på hörna fram till 4-6. SAIK begärde timeout i den 61:a minuten. På två minuter såg Jonas Nilsson och Johan Esplund till att VSK drygade ut sin ledning till 4-8, där Esplund snyggt satte sitt mål på volley från just Jonas Nilsson. Patrik Nilsson såg till att hålla liv i matchen genom sitt 5-8 mål och publiken anade ett dramatiskt slut. Samme Nilsson satte även 6-8 snyggt i krysset. Sandviken kom dock inte närmre och Patrik Sjöström kunde göra VSK:s två sista mål, ett på straff och ett efter en fin uppåkning från sin backposition.
Slutresultat: 6-10

JonasNilsson1

Jonas NilssonMål för VSK
Jonas Nilsson 4 mål
Johan Esplund 2 mål
Patrik Sjöström 2 mål
Stefan Edberg 1 mål
Janne Rintala 1 mål

Assist för VSK
Simon Folkesson 1 assist
Jonas Nilsson 1 assist
Janne Rintala 1 assist
Johan Esplund 1 assist
Mikael Olsson 1 assist
Ted Bergström 1 assist

Mål för Sandviken
Erik Pettersson 3 mål
Patrik Nilsson 3 mål

Assist för Sandviken
Ted Haraldsson 2 assist
Daniel Mossberg 1 assist
Erik Säfström 1 assist

Utvisningar
Sandviken: 3×10
Västerås SK: 2×10, 1×5

Hörnor
Sandviken 11
Västerås SK 4

Publik
3732

 

Klicka här för att se alla mål och intervjuer med Carlsson och Bergwall efter matchen.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555