VSK vände underläge 0-3 till seger 9-5!

VSK vann den så viktiga tredje kvartsfinalen hemma mot Vänersborg med 9-5 och reducerar till 1-2 i kvartsfinalserien. Nästa match spelas på söndag nere i Vänersborg.

 
Men det började tungt för Grönvitt, ett missat läge efter bara en halvminut och underläge med 0-1 efter knappt två minuter, Joakim Hedqvist på hörna. 0-2 kom i den 7:e minuten då Andreas Eriksson kom fri mot Bergwall och satte bollen i nätet. Vänersborg gick upp i en tremålsledning i den 14:e minuten när Henrik Eriksson sköt in en hörna. Tobias Holmberg reducerade till 1-3 på en hörnvariant i den 18:e minuten och två minuter senare plockade Jonas Nilsson ned ett lyft från Tobias Holmberg, Jonas rundade målvakten Perrti Virtanen och la in 2-3 i öppen kasse. Vänersborg fick straff i den30:e minuten och Jocke Hedqvist klev fram och sköt in 2-4. Tre minuter senare fick VSK ett frislag i höjd med straffområdeslinjen, Patrik Sjöström sköt men träffade kryssribban, på returen dök Johan Esplund upp och stötte in 3-4. Esplund fick chansen att kvittera på straff i den 38:e minuten och tog till vara på chansen.
Halvtidsresultat: 4-4

Drygt fem minuter in i den andra halvleken tog VSK ledningen när Ted Bergström fick bollen spelad till sig av Johan Esplund och Ted sköt in ledningsmålet 5-4. Patrik Sjöström klev fram och sköt in en hörna i den 56:e minuten. 7-4 gjorde Janne Rintala efter en fin aktion av Oscar Gröhn som klev runt på högerkanten och spelade fram till Janne Rintala som tryckte in bollen i mål. Efter det målet tog Vänersborg timeout. VSK fick en straff i den 75:e minuten och då den tidigare straffskytten i matchen Johan Esplund satt i utvisningsbåset så klev Patrik Sjöström fram och bombade in bollen i krysset. Jocke Hedqvist reducerade till 8-5 i den 86:e minuten innan Patrik Sjöström fick avsluta målkalaset med ett hörnmål i den 91:a minuten.
Slutresultat: 9-5

Johan Esplund

Johan Esplund, 2 mål och 4 assist ikväll

Mål för VSK
Patrik Sjöström 3 mål
Johan Esplund 2 mål
Tobias Holmberg 1 mål
Jonas Nilsson 1 mål
Ted Bergström 1 mål
Janne Rintala 1 mål

Assist för VSK
Johan Esplund 4 assist
Tobias Holmberg 1 assist
Oscar Gröhn 1 assist

Utvisningar för VSK
Johan Esplund 10 min (Olämpligt uppträdande)
Jesper Hermansson 10 min (Bentackling)

Hörnor
Västerås SK 12
IFK Vänersborg 7

Publik
1229

 

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555